VIDEO: Dirk Holemans, Tine De Moor & Christophe Callewaert

Samenlevingen veranderen doorheen de tijd. Zo zorgde de welvaartsstaat vanaf de jaren 1950 dat burgers van toenemende vrijheid genoten terwijl de overheid voor zekerheid zorgde. Vanaf de jaren 1980 maakte de neoliberale markt van vrijheid en zekerheid dan weer individuele projecten. Volgens Dirk Holemans ontwikkelt zich nog eens ruim dertig jaar later een derde tijdperk: de sociaal-ecologisch samenleving. Die samenleving pakt de paradox van onze tijd aan. Want vrijheid en zekerheid hebben nog weinig te maken met het behoud van onze huidige wereld. Hoe we ons morgen verplaatsen, voedsel produceren of energie opwekken: alles zal anders zijn. 

Dirk Holemans stelt zijn boek Vrijheid & Zekerheid. Naar een sociaal-ecologische samenleving voor en gaat met Tine De Moor (prof. Universiteit Utrecht en expert op het vlak van commons) en Christophe Callewaert (co-auteur van Dit is morgen) in gesprek over 'de terugkeer van de utopie'. Guy Gypens modereert.

There's more

Dirk Holemans, Tine De Moor & Christophe Callewaert

De terugkeer van de utopie

talk

De terugkeer van de utopie
De terugkeer van de utopie
Kaaitheater
ma 05.12.16

Dirk Holemans stelt zijn boek Vrijheid & Zekerheid. Naar een sociaal-ecologische samenleving voor en gaat in gesprek met Tine De Moor (prof. Universiteit Utrecht en expert op het vlak van commons) over 'de terugkeer van de utopie'.