Open Call - Een wandeling met David Weber-Krebs

Ben je - of liever gezegd, was je - een regelmatige theaterbezoeker? Wat vind je ervan dat je geen live voorstelling meer kunt zien? En hoe denk je dat je eerste theaterbezoek zal zijn als de deuren van de theaters weer open gaan? Dat is wat David Weber-Krebs wil weten.

In het midden van de eerste lockdown stuurde David Weber-Krebs een e-mail naar kunstenaars, wetenschappers, curatoren en toeschouwers die tot verschillende kunstgemeenschappen behoorden. Hij stelde hun een simpele vraag: wat gebeurt er tijdens je eerste theaterbezoek na de lockdown ? Deze uitwisseling resulteerde in het boek And Then the Doors Opened Again.

In maart wil David dezelfde vraag richten aan het publiek van het Kaaitheater, tijdens een wandeling en gesprek rond het Kaaigebouw. Hij weet niet zeker of hij het theater mist, maar hij denkt er wel aan - en wil weten of jij er ook aan denkt.

Heb je interesse om met hem in gesprek te gaan over de huidige rol van theater en wat het betekent om nu, vroeger en in de toekomst toeschouwer te zijn?
 

WANNEER?

Op 1, 2, 4, 5, 8, 9, 11, 15, 16, 19, 22, 23, 25 of 26 maart.
Om 15u of om 17u.
Een wandeling duurt maximaal 40-50 minuten.

WAT?

Een wandeling rond het Kaaitheater:
Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel.

De wandeling kan plaatsvinden in het Frans, Nederlands, Engels of Duits.
Hou er rekening mee dat delen van je gesprek met David kunnen worden opgenomen.

 

HOE DOE IK MEE?

Stuur een mail naar audience@kaaitheater.be 
 


• David Weber-Krebs (BE/DE) is kunstenaar en onderzoeker, en leeft in Brussel. Hij studeerde aan de Universiteit van Fribourg (CH) en de Amsterdam School of the Arts (NL). Recente werken voor theaters zijn de performances Tonight, lights out! (2011/2013), Balthazar (2011/2015) en The Guardians of Sleep (2017), alledrie te zien in het Kaaitheater, en de installaties Immersion (2014) in het Weltkulturen Museum, Frankfurt en The Earthly Paradise (2017) in Museum für Neue Kunst, Freiburg. Samen met Jeroen Peeters icureert hij de performatieve conferenties On Enclosed Spaces and the Great Outdoors, waarvan de 4de editie onlangs live vanuit het Kaaitheater uitgezonden werd. David werkt regelmatig samen met andere kunstenaars en theoretici en geeft les aan verschillende beeldende kunst- en performance-opleidingen. Hij is als doctoraatsonderzoeker verbonden aan KASK & Conservatorium / School of Arts.

 

This project is supported by ACT - Art Climate Transition network (EU), co-funded by the Creative Europe Programme