ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Kristien De Proost & Bwanga Pilipili

The Question
23.06.20

BWANGA PILIPILI: L’Imaginaire est-il politique ?
KRISTIEN DE PROOST: Als je afspreekt om samen te wandelen en de ene wil naar links, en de andere naar rechts, ga je dan links of rechts, of ga je rechtdoor, of ga je eerst een stukje naar rechts en dan een stukje naar links, of omgekeerd, en kom je dan uiteindelijk op hetzelfde punt uit, of niet?

BWANGA PILIPILI
L’Imaginaire est-il politique ?*

KRISTIEN DE PROOST
Als je afspreekt om samen te wandelen en de ene wil naar links, en de andere naar rechts, ga je dan links of rechts, of ga je rechtdoor, of ga je eerst een stukje naar rechts en dan een stukje naar links, of omgekeerd, en kom je dan uiteindelijk op hetzelfde punt uit, of niet?*

Bwanga Pilipili se présente : Originaire du Kivu dans la région des Grands Lacs en RDC, Bwanga PILIPILI est comédienne de théâtre, TV, cinéma. Elle écrit du théâtre et de la poésie et est membre de l’association Lingeer association qui organise Cafés Littéraires. Bwanga a cocréé le Festival Bruxelles-Africapitales.
Kristien De Proost stelt zich voor: Actrice en theatermaakster Kristien De Proost was tot 2017 deel van theatercollectief Tristero. Ze creëerde er oa Toestand, een zelfportret op de loopband. Sindsdien werkt ze solo of in samenwerking met andere kunstenaars. Centraal in haar werk staan thema’s als rivaliteit, identiteit en machtsverhoudingen, de zoektocht naar manieren om de relatie tussen performer en publiek te manipuleren en een verlangen om nieuwe nuances te zoeken tussen schijnbaar vaststaande categorieën.

*The Question: de fundamentele vraag waaruit elke voorstelling ontspringt.


#thequestion