Doe mee aan een bijzonder ademexperiment!

Het project BREATHCORE is een doorlopend onderzoek naar de dynamiek van de ademhaling in een sociale, artistieke en politieke context. Michael Schmid lanceerde het project in de zomer van 2015 en organiseerde sindsdien talrijke BREATHCORES op verschillende culturele plekken en festivals.
 

In deze editie van BREATHCORE – THE SCORE ligt het accent op de ontwikkeling van een ‘ademhalingspartituur’ voor het publiek. De ademhaling vindt plaats in het lichaam en dient als basis voor de theatraliteit van het dagelijkse leven door de combinatie van spraak, actie en gedachten in relatie tot een expliciet betekenisniveau. De ademhaling is een algemene functie en een instrument dat alle mensen gebruiken. Het psychofysieke van de menselijke belichaming wordt geactiveerd door de ademhaling. Dankzij verschillende ademhalingstechnieken kunnen we onze mentale, emotionele, zintuiglijke en fysieke toestand veranderen. Die dient als basis van de ontwikkeling van een innerlijke dramaturgie voor het publiek, dat door het opvolgen van eenvoudige instructies zijn perceptie kan wijzigen met behulp van de ademhaling.

In opdracht van IN/FINITY loopt er sinds maart 2017 een voorbereidend onderzoek bij de bezoekers (patiënten) van het dagcentrum Topaz.

Omwille van het participatieve karakter kan deze performance enkel in aanwezigheid van het publiek worden ingeoefend. Voor de laatste ontwikkelingsfase van dit werk zoeken we 30 vrijwilligers die gemotiveerd zijn om deel te nemen aan een experiment rond ademhaling en bereid zijn om de rol van toeschouwer te spelen en feedback te geven.

De workshops en testen besteden bijzondere aandacht aan ademhalingsoefeningen uit verschillende culturen en tradities (pranayama, qi gong, middendorf, soefisme, hypnose enz.), niet-verbale synchronisatie-oefeningen en technieken om vaardigheden te delen.

 « De geest is de koning van de zintuigen en de ademhaling is de koningin van de geest...” — BKS Iyengar

Workshops:

  • maandag 23 oktober 17.00-22:00
  • dinsdag 24 oktober 17.00-22:00
  • woensdag 25 oktober 17.00-22:00

Showcase:

  • donderdag 26 oktober 17.00-17:30

Locatie: Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (plan je route)

Opgelet: deelname aan alle workshops is aangeraden!

Interesse?
Neem contact op met Hilde Peeters - hilde.peeters@kaaitheater.be

There's more

IN/FINITY

IN/FINITY
IN/FINITY
Kaaistudio's
do 26.10.17

Het Kaaitheater zet mee de schouders onder het driejarig artistiek-participatief project IN/FINITY van TOPAZ, waarbij kunstenaars en de gasten/patiënten van het centrum in dialoog treden rond het thema (on)eindigheid.