Rosas [BE] Anne Teresa De Keersmaeker, Louis Nam Le Van Ho, Alain Franco

Zeitigung

Zeitigung
Zeitigung

09.11 – 18.11.2017

Compositie, improvisatie, tijd

Anne Teresa De Keersmaeker en pianist Alain Franco slaan opnieuw de handen in elkaar. Hun voorstelling Zeitung uit 2008 – een zoektocht naar het essentiële raakvlak van muziek en dans – vormt het boeiende vertrekpunt voor een nieuwe creatie, met Louis Nam Le Van Ho als derde maker aan het roer. 

De jonge choreograaf en danser gaat vanuit zijn eigen danstaal de confrontatie aan met die van De Keersmaeker. Doorheen de lichamen van acht nieuwe jonge dansers én een vleugelpiano – live bespeeld op scène door Alain Franco – verplaatsen ze het dansmateriaal en de muzikale keuzes van bijna 10 jaar geleden letterlijk naar het nu.

De evolutie van de harmonie in de muziekgeschiedenis blijft ook in Zeitigung een rode draad: Bach, Schönberg, Brahms en Anton Webern kruisen de meetkundige principes en improvisaties in de choreografie.

Diepte in overvloed ***** - De Morgen

« Zeitigung » ou tout le bonheur de danser - pur moment de joie et d’énergie. - La Libre


concept Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco, Louis Nam Le Van Ho | choreography part 1: Anne Teresa De Keersmaeker, part 2: Louis Nam Le Van Ho | piano Alain Franco | music Johann Sebastian Bach, Anton Webern, Arnold Schönberg | created with and danced by Lav Crnčević, José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Frank Gizycki, Robin Haghi, Louis Nam Le Van Ho, Luka Švajda, Thomas Vantuycom | lighting design Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin | costumes Anne-Catherine Kunz | production Rosas, De Munt/La Monnaie

There's more

Matinee Kadee

De kleine componistjes (0-12 jaar)

workshop

De kleine componistjes (0-12 jaar)
De kleine componistjes (0-12 jaar)
Kaaitheater
zo 12.11.17

De Muziekboom stimuleert jonge kinderen in hun muzikale ontwikkeling. Tijdens deze workshop gaan ze aan de slag met hun eigen lichaam, alsof het een instrument is. Daarna komen er echte muziekinstrumenten in het spel. Aan de hand van een partituur maken ze een eigen compositie. Achteraf krijgen ze die mee naar huis, om daar verder te musiceren!

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras/Rosas

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten

dans

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten
Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten
De Munt/La Monnaie
za 23.09 - wo 27.09.17

Drie dansers en twee danseressen – waaronder Anne Teresa De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes Cellosuites van Bach, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras. Hun ingenieuze architectuur, dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven tot op de dag van vandaag fascineren.

Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

[GEANNULEERD] A Love Supreme

dans

[GEANNULEERD] A Love Supreme
[GEANNULEERD] A Love Supreme
Kaaitheater
wo 06.06 - zo 10.06.18

Deze voorstelling is helaas afgelast omdat een van de dansers een blessure heeft opgelopen.

In 2017 herwerkte Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker A Love Supreme met vier jonge, mannelijke dansers. De uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van het voorbije seizoen, en haalde gezwind de selectie van het TheaterFestival. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Achterland

dans

Achterland
Achterland
Kaaitheater
do 12.04 - zo 15.04.18

Achterland (1990) is een scharniervoorstelling binnen Anne Teresa De Keersmaekers oeuvre. Voor het eerst schreef de choreografe specifiek dansmateriaal voor mannen én kregen muzikanten een centrale plaats op scène. Op de klanken van Györgi Ligeti en Eugène Ysaÿe maakten het minimalisme en de vrouwelijkheid van het vroege werk plaats voor een ambigu niemandsland waarin grenzen en tekens vervagen. Een herneming om naar uit te kijken!

MMM in gesprek met De Keersmaeker, Franco & Le Van Ho

door Floor Keersmaekers

MMM in gesprek met De Keersmaeker, Franco & Le Van Ho
MMM in gesprek met De Keersmaeker, Franco & Le Van Ho

Interview

di 24.10.17

Een gesprek met Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco en Louis Nam Le Van Ho over Zeitigung op het moment dat, in de woorden van Alain Franco, het creatieve proces zich aan het begin van het midden bevindt.