ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Zeitigung

dans
#BigNames
#MadeInBxl
#Repertoire
09—18.11.2017

Compositie, improvisatie, tijd

Anne Teresa De Keersmaeker en pianist Alain Franco slaan opnieuw de handen in elkaar. Hun voorstelling Zeitung uit 2008 – een zoektocht naar het essentiële raakvlak van muziek en dans – vormt het boeiende vertrekpunt voor een nieuwe creatie, met Louis Nam Le Van Ho als derde maker aan het roer. 

De jonge choreograaf en danser gaat vanuit zijn eigen danstaal de confrontatie aan met die van De Keersmaeker. Doorheen de lichamen van acht nieuwe jonge dansers én een vleugelpiano – live bespeeld op scène door Alain Franco – verplaatsen ze het dansmateriaal en de muzikale keuzes van bijna 10 jaar geleden letterlijk naar het nu.

De evolutie van de harmonie in de muziekgeschiedenis blijft ook in Zeitigung een rode draad: Bach, Schönberg, Brahms en Anton Webern kruisen de meetkundige principes en improvisaties in de choreografie.

Diepte in overvloed ***** - De Morgen

« Zeitigung » ou tout le bonheur de danser - pur moment de joie et d’énergie. - La Libre

concept Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco, Louis Nam Le Van Ho | choreography part 1: Anne Teresa De Keersmaeker, part 2: Louis Nam Le Van Ho | piano Alain Franco | music Johann Sebastian Bach, Anton Webern, Arnold Schönberg | created with and danced by Lav Crnčević, José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Frank Gizycki, Robin Haghi, Louis Nam Le Van Ho, Luka Švajda, Thomas Vantuycom | lighting design Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin | costumes Anne-Catherine Kunz | production Rosas, De Munt/La Monnaie

DUUR: 100 min.
WORLD PREMIERE
Matinee Kadee

Tijdens Matinee Kadee organiseren we gratis opvang voor kinderen tot 12 jaar in de vorm van een leuke workshop bij de matineevoorstellingen op zondagnamiddag. Kinderen tot vier jaar kunnen intussen spelen in de crèche.

Klik hier voor meer informatie

Inleiding

Inleidingen een half uur vóór de aanvang van de voorstellingen door Lodie Kardouss (in het Engels), uitgezonderd op zondag 12/11

Presented by
Kaaitheater De Munt / La Monnaie