Gérald Kurdian

X! (un opéra fantastique) (18+)

X! (un opéra fantastique)  (18+)
X! (un opéra fantastique)  (18+)

25.11 – 26.11.2022

In de zoektocht om zich van hun mannelijke identiteit te ontdoen, ontmoette Gérald Kurdian tal van mensen, therapeuten en activisten die ‘het politieke’ opnieuw leken uit te vinden door de manier waarop ze omgingen met ‘de zorg voor het intieme’. Door hun blik te richten op deze gemarginaliseerde scene van activisten, heeft Kurdian – in de vorm van een dagboek – een waar archief samengesteld van teksten, opnames, foto's en films. Het is dit archief dat nu het basismateriaal vormt voor X! (un opéra fantastique)

X! (un opéra fantastique) is een muzikale fabel die het midden houdt tussen documentaire, elektronische live muziek en performance. Gérald Kurdian gidst ons doorheen diens geheugen, portretteert daarbij de flamboyante persoonlijkheden die hun pad kruisten en buigt een klein verhaal om tot een collectieve ervaring. X! schetst een beeld van hedendaagse militante culturen en brengt tegelijk een koormanifest voor een gevoelige revolutie. Hierbij wordt het belang benadrukt van zorgen voor en luisteren naar elkaar en de noodzaak van collectieve ficties in ons toekomstontwerp.

• Gérald Kurdian is performer, muzikant en radio-artiest. Kurdian studeerde aan de École Nationale Supérieure d'Arts de Paris-Cergy en behaalde een postdoctoraal diploma in choreografisch onderzoek binnen Ex.e.r.ce 07 - Centre Chorégraphique National de Montpellier. Sinds 2017 werkt Kurdian aan ‘HOT BODIES OF THE FUTURE!’, een reeks van performatieve en muzikale onderzoeksprojecten waarin die op zoek gaat naar alternatieve vormen van seksualiteit en tevens queer micro-politiek bevraagt.


presented by Kaaitheater

conception, composition et interprétation Gérald Kurdian | chorégraphie Jennifer Lacey | lumières Joseph Wegman | création costumes Miguel Penaranda Olmeda | soutienl’écriture du livret Kopano Maroga | Technique Audio Justine Herbert | soutien au développement de l’Île en 3D Thibaut Rostagnat | développement de l’intelligence artificielle Fabrice Gallis | coproduction Kaaitheater_Bruxelles (Be) Vooruit_Gand (Be) Ménagerie de Verre_Paris (Fr) Festival d’Automne à Paris (Fr) | Coproduction en cours Théâtre 13 / Paris (Fr) T2G / Gennevilliers (Fr) | Partenaires BUDA_Kortrijk (Be), La Pop_Paris (Fr), Antre Peaux_Bourges (Fr), Coopérative de Recherche_ESACM_Clermont-Ferrand (Fr), DOCH - University of the Arts_Stockholm (Se)  

There's more

Brussel Helpt 2022

spaghettislag

Brussel Helpt 2022
Brussel Helpt 2022
De Kriekelaar
za 26.11.22

Voor het vierde jaar op rij doen we mee met Brussel helpt, de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Je bent 's middags welkom in De Kriekelaar voor een spaghetti (bolognaise, veggie of halal). In één moeite door steun je Kinumai vzw, dat ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers. Bon appétit !

IT'S EXTRA | X! (un opéra fantastique)

workshop party

 IT'S EXTRA | X! (un opéra fantastique)
 IT'S EXTRA | X! (un opéra fantastique)
De Kriekelaar
za 26.11.22

Met IT’S EXTRA nodigen we je uit wat langer te blijven en iets extra te ervaren. Kunstenaars gidsen je door het universum van hun voorstelling en kiezen hier verschillende vormen voor: Gérald Kurdian zet de avond in het teken van de fanzine, met een fanzine-workshop, een fancy fanzine fair en een fanzine-feestje.

Lees meer - X! (une opéra fantastique)

Lees meer - X! (une opéra fantastique)
Lees meer - X! (une opéra fantastique)

Programmablad

ma 21.11.22

Lees hier het online programmablad, met een interview met Gérald Kurdian.