workspacebrussels

Working Title Situation #04 Living the Image

Working Title Situation #04
Working Title Situation #04

Workspacebrussels is een werkplaats voor nieuwe vormen van live arts. Samen met jonge kunstenaars onderzoekt ze hoe het samenkomen van verschillende disciplines zoals performance, installatiekunst, muziek en beeldende kunst kan leiden tot nieuwe kunstvormen. O.m. in de zalen van de Kaaistudio’s en het Kaaitheater vinden ze doorheen het jaar een residentieplek.

Met het halfjaarlijks festival Working Title Situation nodigen ze je uit op een ontdekkingstocht langs enkele van de meest vernieuwende of verfrissende projecten van het moment. Tijdens deze editie bezetten de kunstenaars een oude metaalwinkel in Elsene (op 3 en 4 juni) en slaan ze hun tenten op in Beursschouwburg om van daar uit de vlaktes van Tour&Taxis te verkennen i.s.m. ParckFarm.

Onder de titel Living the Image gaan de meest diverse artiesten op zoek naar manieren waarop we omgaan met de beelden die ons omringen. Waarom trekken sommige beelden ons zo aan? Hoe beïnvloeden ze ons? Wanneer komt onze verbeelding in het spel? En zijn verbeelding, waarneming en werkelijkheid wel zo gescheiden als we doorgaans denken? Vier de kunst van het verkennen, tijdens twee weekends vol performances, installaties, workshops, concerten en inspirerende ontmoetingen.

 

vrijdag 24 juni 2016

18:00 Invitation Imaginaire – pt. II
20:30 Constructing Ruins
22:00 concert @ Out Loud

zaterdag 25 juni 2016

10:00 Invitation Imaginaire – pt. I @ ParckFarm
16:00 Invitation Imaginaire – pt. II
17:00 Football Match
19:00 Recipes for Disaster
20:30 Un Lapin, Un Rideau
22:00 concert @ Out Loud
 


Julian Weber – Constructing Ruins – a guided tour (60')
Constructing Ruins onderzoekt hoe we aankijken tegen catastrofes. Wat beschouwen we eigenlijk als een ramp? Op welke verschillende gebieden kunnen catastrofes voorkomen? En hoe beïnvloeden ze onze kijk op de werkelijkheid? Door een slim spel met de codes van een voorstelling en tentoonstelling word je als publiek op sleeptouw genomen doorheen een verglijdend landschap van beelden en lichamen waarin feit en fictie worden vermengd.

concept & development Julian Weber | music Tarren Johnson | light Annegret Schalke | scenography assistance Fabio Cirillo | performance Oliver Connew, Michelangelo Miccolis | production Andrea Keppler | in collaboration with NPN, BKM, Brut Wien, workspacebrussels


Gosie Vervloessem – Recipes for Disaster: Invasive Species (40')
Recipes for Disaster stelt een essentiële vraag over classificatie en controle: zijn we vandaag nog wel in staat om om te gaan met chaos in ons leven? Gosie Vervloessem gebruikt het format van de Tupperware Party om het idee dat alles netjes te classificeren valt aan het wankelen te brengen. Tijdens een bush-cinema in ParckFarm en een live demonstratie in Beursschouwburg deelt ze haar nieuwste keukenexperimenten over invasieve plantensoorten.

creation and development Gosie Vervloessem | production wpZimmer | co-production workspacebrussels, Beursschouwburg, Apass | in collaboration with VGC, Recyclart | thanks to Tine Van Aerschot, Einat Tuchman, Naomi Kerkhove, Wendy Van Wynsberghe


Maeva Cunci & Dominique Giliot – Un Lapin, un rideau (a draft) (40')
Een oprechte bezorgdheid over het welzijn van konijnen is het vertrekpunt voor een associatieve trip langs goocheltrucks, bosbeheer en de weidsheid van de kosmos. Verwacht je aan onnavolgbare logica, ongeziene verbeelding, onbehouwen dansjes, primitieve liedjes en bedrieglijke decors. Een ultieme oefening om van schijnbaar ongerelateerde fragmenten een zinvol geheel te maken.

concept & development Maeva Cunci, Dominique Gilliot | with the support of workspacebrussels, BUDA, Théâtre de Vanves, Honoloulou


Various Artists – Invitation Imaginaire (parcours van installaties, workshops & interventies)
Een parcours van installaties, workshops en interventies door kunstenaars die een directe interactie met hun omgeving opzoeken door er hun verbeelding op los te laten. Deel I ontdek je in Beursschouwburg, deel II in ParckFarm. Met nieuw werk van o.m. Meryem Bayram, Müge Yilmaz, Nick Steur, Roel Heremans, Elisa Yvelin, Tuur & Flup Marinus, Gosie Vervloessem, Stine Sampers, Antigone Michalakopoulou en Kosi Hidama.


Artworkers vs. Artists – the football game
Om de zomer te vieren, het Europees kampioenschap 2016, en vooral voor de fun of it, wordt de theaterzaal van de Beursschouwburg omgetoverd tot een arena voor een potje voetbal tussen kunstwerkers en kunstenaars. Kom op zaterdagnamiddag 25 juni je kleuren verdedigen, als speler of als toeschouwer! Martijn en Thomas, twee deelnemers van Belgium's got Talent, zetten de juiste toon met een voorprogramma vol voetbalvirtuositeit. Deelnemen? Laat het weten op info@workspacebrussels.be

There's more

workspacebrussels

WTS #4 Living the Image

performance dans

Working Title Situation #04
Working Title Situation #04
Quincaillerie Vander Eycken
vr 03.06 - za 04.06.16

Workspacebrussels is een werkplaats voor nieuwe vormen van live arts. Samen met jonge kunstenaars onderzoekt ze hoe het samenkomen van verschillende disciplines zoals performance, installatiekunst, muziek en beeldende kunst kan leiden tot nieuwe kunstvormen.