Bouchra Lamsyeh & Johanna Couvée Citylab

There is Nothing Wrong with People I: ANGER But you can't self-love your way out of systemic oppression

There is Nothing Wrong with People I: ANGER
There is Nothing Wrong with People I: ANGER

24.09.2022

’There is Nothing Wrong with People, but you cannot self-love your way out of systemic oppression’ is een cultureel programma in vier delen, dat focust op het kruispunt van mentale gezondheid en sociale rechtvaardigheid. Terwijl de doorsnee psychologie geestelijke gezondheid te vaak benadert vanuit een individueel en gedepolitiseerd perspectief, onderzoekt TINWwP op welke manier het persoonlijke politiek is en het politieke persoonlijk. Aan de hand van workshops, performances en gesprekken ontdek je op welke manier sociale condities en onderdrukkingssystemen een invloed hebben op ons welzijn. Om het voortdurend onzichtbaar maken van gemarginaliseerde stemmen tegen te gaan, zullen persoonlijke verhalen en genezingspraktijken van mensen die systemische onderdrukking ervaren centraal staan in elke editie.

Ieder deel van TiNWwP neemt je mee op een traject waar lichaam, geest en ziel verbonden zijn. De ervaring van de emoties woede, angst, verdriet en vreugde worden er collectief gedeeld.
In deze eerste editie staat woede in de kijker. Wat maakt je boos? Wat maakt ons boos? Hoe kunnen we de wereld boos maken op een constructieve manier? Hoe maken we van woede brandstof voor creativiteit, wijsheid en verandering?

Neem actief deel aan collectieve verandering en nieuwe codes of conduct, in en rond jezelf. En niet te vergeten: elke editie sluit af met een party, waarin Brusselse DJ’s hun beste beats delen en je inspireren tot vrolijke strijdlust!

DAY PROGRAMME

14:30 Doors open 

15:00 introduction speech

15:15 Libérons les corps et la colère ! English Boxing workshop for beginners by NMS Boxing Club   
WORKSHOP | duration: 2H | in FR & EN 

15:15 Witchcraft - Bitchcraft
TALK | duration: 1H30 | in FR & EN 

17:15  --break--

18:00 Holding Space (for Anger) by Tumba | Healing Session
HEALING SESSION | duration: 2H  | in FR & EN 

18:00 Bloom like a Flower - the Anger edition by Massinda Zinga
WORKSHOP for black people and people of colour | duration: 2H | in FR & EN 

20:30 The Bitches are Back by Yipoon Chiem
PERFORMANCE | duration: 30min | in EN

21:00 Dinner (pay at the bar) by Kamal Kaosara en Yasmina Lina

 

NIGHT PROGRAMME

22:30 > 03:00 PARTY with DJ Insecure (collectif brikabrak) and DJ ILL SILL
(last entry: 01:30)

 

• Als creatieve broedplaats voor kunst en zogenaamd artivisme ondersteunt Citylab Brusselse talenten bij het ontwikkelen en verbeelden van hun kijk op de stedelijke toekomst. In dit creatieve proces definiëren autodidacte kunstenaars niet alleen zichzelf, maar formuleren ze ook een antwoord op de vraag wat kunst is en ontwikkelen ze een artistieke stem om hun eigen herstories, hxstories, of histories te vertellen. In juli 2021 werkten Kaaitheater en Citylab voor het eerst samen in de context van het Inside Out festival, dat fungeerde als een artistieke spiegel van het leven en de dynamiek, kansen en uitdagingen die in het hart van Brussel besloten liggen.  

Het programma ‘There is nothing wrong with people’ werd bedacht en samengesteld door Bouchra Lamsyeh en Johanna Couvée. Bouchra Lamsyeh is naast ‘doula voor cultuur’, multidisciplinair kunstenares, acteur, DJ, activiste en juridisch adviseur ook medeverantwoordelijk voor de artistieke programmering van het Bâtard Festival. Johanna Couvée is cultuurmanager, consultant en kunstenaarscoach die voor Citylab werkt. Ze is opgeleid als somatisch psycholoog en onderzoekt manieren om therapeutische praktijken, collectieve acties en sociale rechtvaardigheid met elkaar te verbinden.

“De mensen zijn niet zozeer ziek, de maatschappij is ziek,” – BRUZZ

 

There's more

NMS Boxing Club

Libérons les corps et la colère !

workshop

Libérons les corps et la colère !
Libérons les corps et la colère !
Kaaistudio's
za 24.09.22

Voor NMS Boxing Club is boksen een discipline die je helpt je lichaam, je kracht en je grenzen te leren kennen. In deze beginnersworkshop ontdek je hoe je kan bewegen om slagen te ontwijken en te geven. Je leert nieuwe bewegingen en krijgt inzicht in hoe je je kracht kan gebruiken in een gemoedelijke context.

Massinda Zinga

Bloom like a Flower - the Anger edition

workshop

Bloom like a Flower - the Anger edition
Bloom like a Flower - the Anger edition
Kaaistudio's
za 24.09.22

Bloom like a Flower is een sacrale cirkel voor zwarte personen en personen van kleur, waarin belichaming, dans en inner gardening centraal staan.

The TINWwP PARTY

party

The TINWwP PARTY
The TINWwP PARTY
Kaaistudio's
za 24.09.22

Elke editie van There’s Nothing Wrong with People sluit af met een party, waarin Brusselse DJ’s hun beste beats delen.