Effi & Amir

The 8th Letter

The 8th Letter
The 8th Letter

22.11 – 23.11.2022

Gefascineerd door het concept van 'grenzen', onderzoeken beeldend kunstenaars en filmmakers Effi & Amir het raakvlak waar individuele fonetische ervaring en collectieve territoriale geschiedenis elkaar ontmoeten.
De achtste letter van het alfabet, de ‘H’, is de letter waarmee Effi & Amir hun onderzoek begonnen naar het gebruik van ‘Schibboleths’, uitspraken of klankgevingen die iemands groepslidmaatschap helpen bepalen op basis van dictie en tongval. In deze interactieve performance nodigen ze een beperkt publiek van 20 personen per sessie uit om samen het stemapparaat te verkennen dat tegelijk vertrouwd en raadselachtig is.

•  Effi & Amir, geboren en getogen in Israël, werken sinds 1999 als duo en wonen sinds 2005 in Brussel. Ze studeerden beeldende kunsten aan de Bezalel Academy en The Sandberg Institute en leerden later op eigen houtje films maken. Naast films maken ze ook video-installaties, performances en participatieve projecten en zijn ze laureaten van de Scam 2022 'Prix de Parcours' voor audiovisueel documentair werk.


presented by Kaaitheater

a participatory lecture performance by Effi & Amir | programmation Cristian Iordache, Yacine Sebti | dramaturgical advice Katja Dreyer, Julie Pfleiderer | production La chose à trois jambes, BUDA Kortrijk | with the support of Kaaitheater, VGC

There's more

lees meer - The 8th Letter

lees meer - The 8th Letter
lees meer - The 8th Letter

Programmablad

ma 21.11.22

Lees het online programmablad met een interview met de makers (in het Engels).