Meg Stuart & Tim Etchells [BE/DE/US/UK]

Shown and Told

Shown and Told
Shown and Told

30.11 – 02.12.2016

Onderhandelen, heronderhandelen

Twee reguliere gasten bij het Kaaitheater slaan opnieuw de handen in elkaar. Choreografe en danseres Meg Stuart en schrijver/performancekunstenaar Tim Etchells (artistiek directeur van Forced Entertainment) geven het nieuwste deel in hun reeks samenwerkingen de titel Shown and Told. Tijdens een geïmproviseerde ontmoeting onderhandelen, heronderhandelen en verkennen ze de thema’s en methodieken die ieders eigen werk kenmerken: van aan- en afwezigheid, over gemis en verlies, tot fragmentaire verhaallijnen. Zo ontstaat een open dialoog met het publiek, op het snijpunt van de interesses die het tweetal verdelen en verbinden.

Like stone, like stones, like starlight, like moonlight and starlight, like the sound of voices, like the stench of burning, like the smell of burning, like quicksand, like snow.
 
– Tim Etchells 

Een sprong in het onbekende met het publiek als getuige.  - De Morgen

Triomf van het niets. - Klara Espresso


production Damaged Goods (Brussels)

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Meg Stuart

UNTIL OUR HEARTS STOP

dans

UNTIL OUR HEARTS STOP
UNTIL OUR HEARTS STOP
Kaaitheater
vr 13.01 - za 14.01.17

Zes performers en drie muzikanten ontmoeten elkaar in een nachtclub. Of is het een arena? In dit onbetrouwbaar, ondergronds toevluchtsoord dreunen bassen en klinkt speelse jazz. UNTIL OUR HEARTS STOP was een van de absolute hoogtepunten van het vorige seizoen, en haalde meer dan terecht de selectie van Het Theaterfestival 2016

Meg Stuart, Jeroen Peeters & Jozef Wouters

Atelier III

dans performance

Atelier III
Atelier III
Decoratelier: Rue de Manchester 17 (Molenbeek)
do 30.03 - zo 02.04.17

Hoe stellen we ons de kunstruimtes van morgen voor? Hoe kunnen we die ontmoetingsplekken en laboratoria voor het samenleven herzien? De kunstenaars van Damaged Goods bezetten een oude fabriek in Molenbeek — die momenteel het Decoratelier van scenograaf Jozef Wouters huist – om met die prangende vragen aan de slag te gaan.

‘For me, collaboration is being out of familiar territory’

an interview with Tim Etchells

‘For me, collaboration is being out of familiar territory’
‘For me, collaboration is being out of familiar territory’

Interview

wo 30.11.16

They’ve known each other for decades and worked together several times before. Shown and Told is their latest collaboration and consists of ‘a structured improvisation’.  Kaaitheater spoke with Tim Etchells about improvisation, collaboration and above all, Meg Stuart. (in English)