Alexander Nieuwenhuis [BE]

Oco2: En Entamant

Oco2: En Entamant
Oco2: En Entamant

07.06 – 09.06.2012

Onlangs trok Alexander Nieuwenhuis naar Colombia om er, met medewerking van de nationale universiteit, een opblaasbaar theatertje te bouwen dat duurzaam is, zijn energie betrekt van zonnepanelen, minder dan 100 kilo weegt en op een fiets vervoerd kan worden. Straf! Voor Nieuwenhuis was het ook een onderzoek naar een andere esthetiek en naar een andere manier van omgaan met cultuur. Hij ging er in gesprek met inheemse volkeren en verzamelde hun verhalen over van alles en nog wat. Hoe ver het onderzoek hem gebracht heeft, kan je van hem zelf aan de weet komen. Samen met hem fietst u naar zijn opblaasbaar theater, ergens in het Brusselse. Vertrekpunt aan het Kaaitheater.

• Alexander Nieuwenhuis studeerde in 2009 af aan het Herman Teirlinck Instituut. Zijn werk verkent de grens tussen kunst en vakmanschap en focust o.a. op duurzaamheid.


production Kaaitheater, detheatermaker (Antwerpen), 30CC (Leuven), deBuren (Brussels) | thanks Alesys, University of Colombia | thanks to Damaged Goods for the use of their cushions