Anneleen Lemmens [BE]

Not mine and other stories RITCS GRADUATION PROJECTS 2019

Not mine and other stories
Not mine and other stories

08.06 – 10.06.2019

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS.

Not mine and other stories nodigt je uit om plaats te nemen aan tafel. Een tafel waaraan verhalen van een generatie twintigers uit Brussel passeren. Jonge mensen met een mening, die toevallig elkaars pad in de stad kruisen. Of speelt er meer mee dan toeval?

Want wie kruist je pad? Wie spreek je aan? Wie praat terug en wie zwijgt? En wie representeert ‘de stad’?

Anneleen Lemmens brengt verhalen van haar generatie samen. Maar waar is het verhaal van ‘de regisseur’? En verhalen van andere mensen vertellen zonder ze te claimen of te framen, hoe doe je dat? De regie uit handen gegeven. Misschien. De regie van het theater, de regie van de stad, de regie van ruimte. Not mine and other stories is een poging om een stukje Brusselse ruimte te herverdelen. Een oefening in ruimtelijke ordening.


Director Anneleen Lemmens (Bachelorthesis Directing RITCS) - Coach Directing Bart Capelle en Ruud Gielens Mentor Geert Opsomer Actors Lucas van der Vegt, Valentina Tóth, Najwa Abukhater, Mohammed Shafik, Carlos Escalona, Fabrice Iradukunda Rumashana, Marcello Di Giorgio, Jelle Verborgt, Alix Konadu Dramaturgy Kleo Van Ostade Technician Lars Lemmens (Podiumtechnieken RITCS) Coach Technician Harry Cole Production RITCS theatre department Co-production Kaaitheater Many thanks to Johanna Cockx, Lieze Roels

There's more

Anne Declercq

Schlemihl

theater

Schlemihl
Schlemihl
Kaaistudio's
wo 12.06 - vr 14.06.19

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS. Schlemihl is een lecture performance over en met een oorzaak en gevolg, meten is weten, de ziel, de liefde, Je pense donc je suis, Apollo 10, het bovennatuurlijke van het onbekende, de nood aan een noodlot, zwarte gaten en poedels.

Jean Coërs

VIVISECTION

theater

VIVISECTION
VIVISECTION
Kaaistudio's
wo 12.06 - vr 14.06.19

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS. GEBOORTE, LEVEN, DOODGAAN, dat is de cirkel van het bestaan van elk individu. KOM het Monsterlijke Cabaret van Dokter Dudule ontdekken. HEF het gordijn op (en bewonder zijn ervaringen, zijn monsters en zijn schatten.