Milø Slayers

Monstrare et/ou Monere 

Monstrare et/ou Monere 
Monstrare et/ou Monere 

14.12 – 15.12.2022

Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. Benen die uit zichzelf in het rond zwaaien. Tot er onderaan de rug dan toch een mond boven de broek komt piepen. Horen al die lichaamsdelen wel bij elkaar? En waar is het hoofd? Uit het duister weerklinkt uiteindelijk alleen nog een stem, als een daverende eruptie van diep vanbinnen.  

​In zijn solo-debuut verkent Milø Slayers de grens tussen mens en monster. Monstrare et/ou Monere is een levende triptiek over het potentieel van monsterlijkheid – niet op Hollywoodiaanse manier, maar als een dieper bewustzijn dat zich buiten de vaste categorieën wil wringen. Kan identiteit vloeibaar zijn? Waar liggen de grenzen tussen het ’normale’ (normatieve) lichaam en een lichaam dat als misvormd, monsterlijk wordt ervaren? Slayers laat zijn choreografische achtergrond in hiphop samensmelten met de structuren van abstracte hedendaagse dans, onder een lichtspel dat de gekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt.  

Milø Slayers maakt deel uit van dansgezelschap Slayers en studeerde tot 2020 ‘kunst en choreografie’ aan ISAC in Brussel. Met Monstrare et/ou Monere verwelkomen we Milø Slayers voor het eerst in de Kaaistudio’s. 


presented by Kaaitheater

concept & dance Milø Slayers | light design Max Adams | costume Lila John | movement research Stéphane Bourhis | production KWP Kunstenwerkplaats | co-production  Dans in Brugge, Vooruit en STUK | dramaturgy Wouter Hillaert | thanks to Wouter Hillaert, Lisa Vereertbrugghen, Daniel Blanga Gubbay, Elsemieke Scholte, Alain Platel, WIPCOOP, BUDA, Ultima Vez, Les Ballets C de la B, Charleroi Danse, BATARD, KVS, ISAC.

There's more

Milø Slayers

DEMONstratio

dans

DEMONstratio
DEMONstratio
La Raffinerie / Charleroi Danse
vr 31.03.23

In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde Zwart Vierkant van Kasimir Malevitsj een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Binnen de lijnen van een uitgelicht vierkant zetten drie zwarte performers deze spanning nu op scherp en zoeken een bezwerend tegengewicht voor scherpe binaire tegenstellingen zoals licht en donker, ratio en gevoel, zekerheid en onzekerheid.