ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Liefhebben

theater
30.04.2015

Voor haar nieuwe voorstelling ging Laura van Dolron op zoek naar de daadkrachtige, universele liefde. Als een archivaris zocht ze in haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden die ons kunnen leren wat liefhebben is. In Liefhebben komen Nelson Mandela, Jean Paul Sartre, Laura’s vader, haar kleine neefje, Jezus, Yoko Ono, ‘zomaar iemand op straat’ en vele anderen voorbij.

Tijdens haar zoektocht naar de liefde kwam Laura steeds de dood tegen. Het blijkt waar te zijn wat er in de bijbel staat: even sterk als de dood is de liefde. Liefhebben wordt een troostrijke, warme voorstelling waarin de liefde en de dood een duet dansen, en waarin geluk en verdriet elkaar niet blijken tegen te spreken maar elkaar mogelijk maken.

• De Nederlandse Laura van Dolron maakte naam met haar stand-up philosophy-voorstellingen. Op een lichtvoetige manier en met spitante humor gaat ze het gesprek aan met grote denkers. Mensen die komen om te filosoferen maakt zij aan het lachen en mensen die komen om te lachen zet zij aan het denken. Eerder toonde ze in de Kaaistudio’s Iemand moet het doen en Sartre zegt sorry, een ware theaterhit die werd geselecteerd voor het Vlaamse en Nederlandse theaterfestival.

‘Sartre zegt sorry is het – voorlopige – hoogtepunt in het bijzondere oeuvre dat van Dolron de voorbije jaren opbouwde. Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.’ – de jury van Het Theaterfestival

 

De pers over Liefhebben:

'Lieve bespiegelingen en zalvende blijmoedigheid.' - De Volkskrant

tekst & spel Laura van Dolron | productie In goed gezelschap van Laura | coproductie Vooruit (Gent)

TALEN: Nederlands