Febe Coysman

Lichting RITCS 2022 - A Turtle's Tale

Lichting RITCS 2022 - A Turtle's Tale
Lichting RITCS 2022 - A Turtle's Tale

14.06 – 17.06.2022

A Turtle’s Tale neemt je mee naar de damestoiletten van een restaurant, waar een man, James zich verschuilt nadat hij iets verschrikkelijks gedaan heeft. Hij ontmoet er per ongeluk Nina, een suïcidale jonge vrouw, die als opdienster werkt in het restaurant. Beiden willen eigenlijk het allerliefst nooit meer de damestoiletten verlaten.  

"Schildpadden, dat zijn de dragers van de wereld. Die waren er al toen de dinosauriërs nog bestonden. Als ge in die oogjes kijkt dan ziet ge de wereld. Schildpadden voelen eerst met hun hart en maken daarna met hun hoofd de keuze, stap per stap. Vandaar zijn die zo traag. Trager dan de mens. De mens leeft op automatische piloot. De schildpad daarentegen is zich bewust van alles, die leeft in het nu."

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Verspreid over Brussel en Vlaanderen kan je in mei en juni hun voorstellingen ontdekken. Febe Coymans volgde de masteropleiding Regie en toont deze avond haar slotvoorstelling.


regie Febe Coysman I spel Lena Majri, Suzanne Ceulemans, Ellen Vervaet, Gitan Eeckhout I productie (licht, geluid, decor) Lars Uten, Toon de Gols, Kevin Timmermans I coach Ilse De Koe, Arend Pinoy, Bart Capelle en Dirk Verstockt