de KOE [BE]

HelloGoodbye

HelloGoodbye
HelloGoodbye

20.12 – 21.12.2017

Want niemand blijft

De KOE is nog niet klaar met het midden. Waar het gezelschap er in Beckett Boulevard expliciet naar op zoek ging, proberen ze het in HelloGoodbye net te ontlopen. Ze spelen een selectie aankomst- en vertrekscènes uit de Russische en westerse literatuur, en vullen die aan met eigen teksten. Het resultaat is een komedie zonder midden: een plek waar het kwadraterend begint en eindigt met vertrekkende mensen die aankomen en aankomende mensen die vertrekken. Acht acteurs laten 35 personages opkomen en afgaan in een symbiose van ontvangst- en afscheidsceremoniën. Want niemand blijft.

"Zijn we opgelucht ergens aan te komen, alleen omdat we ergens anders konden vertrekken? Welk verleden nemen we mee, en welke bagage laten we achter? Hoelang mag een begroeting duren voor het geen begroeting meer is maar een gesprek? En hoe lang mag het afscheid duren voor we de indruk geven dat we nergens naartoe gaan?"

• Na de première in de Kaaistudio’s in 2016, scheerde de KOE hoge toppen met Beckett Boulevard. De voorstelling haalde prompt de selectie van het TheaterFestival. Later dit seizoen zie je kernlid Peter Van den Eede ook nog aan het werk in Atelier, een polycoproductie tussen de KOE, tg STAN en Maatschappij Discordia. Ook Willem de Wolf staat nog eens in het programma met IN KOOR!, samen met Myriam Van Imschoot.

‘Bedrieglijk simpele uitspraken, over twee keer niets, krijgen in Beckett Boulevard een duizelingwekkende diepte.’ – De Standaard over Beckett Boulevard


van en met Natali Broods, Sien Eggers, Ans Van den Eede, Tanya Zabarylo, Willem de Wolf, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen, Mats Vandroogenbroeck | dramaturgische ondersteuning Louise Van den Eede | techniek, lichtontwerp Bram De Vreese, Pol Geusens | productie de KOE | met de steun van de Vlaamse overheid

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

tg STAN, de KOE & Maatschappij Discordia

Atelier

theater

Atelier
Atelier
Kaaistudio's
wo 28.02 - za 03.03.18

Hebben toneelmakers – zoals beeldhouwers en schilders – een atelier om hun ideeën in materie om te zetten? Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede reconstrueren de vierde wanden, om die vervolgens weer te slopen. Welkom in dit laboratorium van het naturalisme, realisme en hyperrealisme!

tg STAN & de KOE

My Dinner with André

theater

My Dinner with André
My Dinner with André
Kaaitheater
vr 15.06 - za 16.06.18

In My Dinner with André schuiven Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede aan tafel voor een viergangenmaaltijd. Terwijl de ene een nuchtere humanist is, oreert de andere uitvoerig over zijn extravagante spirituele ervaringen. Wat volgt is een hilarisch gesprek over hun conflicterende persoonlijke filosofieën, over het leven, en vooral over het theater. Mis de 20ste verjaardag van deze cultvoorstelling niet!