Dina Mimi

Grinding the wind 

Grinding the wind 
Grinding the wind 

26.04 – 27.04.2023

In Grinding the wind probeert Dina Mimi de ontbrekende delen in te vullen in het verhaal van haar Palestijnse overgrootvader die medische tests en een hartoperatie onderging. Vanuit deze gebeurtenis vertrekt Mimi op een reis door archieven, mondelinge verhalen, dromen en boeken.   

Mimi: "Net als een chirurg die in zijn natte droom met zijn vinger in een hart port tijdens een operatie, voer ik mijn onderzoek naar de performatieve aspecten van een openhartoperatie ook vanuit een verlangen. Het hart van mijn overgrootvader, verzegeld achter meer dan honderd hechtingen van zijn borst tot zijn middel, werd met zijn laatste daad van zelfverbranding tot as gereduceerd." Geconfronteerd met het mysterie van dit nu ontoegankelijke ‘archief’, zoekt Dina Mimi naar aanwijzingen om zijn afdaling in stilte en protest en zelfs in de dood te begrijpen.

Dina Mimi is beeldend kunstenaar en werkt en leeft in Jerusalem en Amsterdam. Aan de hand van video, tekst, geluid en performance onderzoekt ze thema’s als rouw, de dood, geheugen en het koloniaal verleden. In 2021 deed ze een residentie in de Kaaistudio's in het kader van de The School of Contamination van Kunstenfestivaldesarts. Met Grinding the wind verwelkomen we haar voor het eerst solo in ons programma. 


creation, video, performance Dina Mimi | sound collaboration Maya Khaldi | commissioned as part of The Consortium Commissions — a project by Mophradat  

There's more

Lees meer - Grinding the wind

Lees meer - Grinding the wind
Lees meer - Grinding the wind

Programmablad

wo 26.04.23

Lees het online programmablad van Grinding the wind met een interview met de makers.

IT'S EXTRA | Grinding The Wind

talk

IT'S EXTRA | Grinding The Wind
IT'S EXTRA | Grinding The Wind
Kaaistudio's
wo 26.04 - do 27.04.23

It's extra nodigt je uit op na de voorstelling nog wat te blijven hangen in het universum van de performers. Na Grinding The Wind is er tijd voor een informeel nagesprek in een gezellige setting.