Willem Breuker Kollektief [Amsterdam]

Faust

Faust
Faust

15.06.2007

Het Willem Breuker Kollektief staat al meer dan dertig jaar aan de top met zijn potige mix van jazz en nieuwe muziek, vermengd met populaire genres als fanfare, latin etc. In 2003 kreeg Willem Breuker van de Cité de la Musique in Parijs de opdracht om nieuwe muziek te componeren voor Faust (1926) van F.W. Murnau, een van de hoogtepunten van de expressionistische stille film, geïnspireerd op Goethes klassieker. Breukers partituur volgt de beelden en de ontwikkelingen van het verhaal nauwgezet. Zijn brede muzikale idioom voegt een dimensie toe aan Murnau’s meesterwerk.

Faust vertelt het verhaal van de oude alchemist Faust die zijn ziel verkoopt aan de duivel Mefisto om eeuwig jong te kunnen zijn. Hij wordt verliefd op de jonge Gretchen, maar Mefisto drijft de jonge geliefden uit elkaar.

Met dit geweldige filmconcert zetten Willem Breuker en de zijnen de kroon op het fin de saison 06-07. Niet te missen.


music Willem Breuker
conducted by Rutger van Leyden
performed by Frans Vermeerssen (soprano and alto sax), Hermine Deurloo (alto sax, harmonica), Maarten van Norden (tenor sax), Andreas Altenfelder (trumpet), George Pancraz (trumpet), Andy Bruce (trombone), Bernard Hunnekink (trombone, tuba), Henk de Jonge (piano, synthesizer), Arjen Gorter (double bass), Rob Verdurmen (drums, percussion)