Sihame Haddioui

Exhibit A

Exhibit A
Exhibit A

10.06.2023

"Ik heb altijd pijn in mijn lichaam gehad. Knieën, enkels, rug. Het is iets van de familie. Dat is raar, toch? Zoals mijn witte vrienden geld erven, erf ik de zware benen en steunkousen van mijn oma. Ik voel me genaaid. Dus, hoe dan ook. Het begint allemaal met een bezoek aan de osteopaat. Exhibit A."

In Exhibit A probeert Haddioui haar familiegeschiedenis te verweven met de wereldgeschiedenis - van het intieme tot het politieke, waarbij ze kwesties van onderdrukking bekijkt door een prisma van lichamen in de marge. Door de schijnwerpers te richten op onzichtbaar gemaakte lichamen, nodigt Haddioui ons uit om, in een woedend vrolijke voorstelling, de mechanismen van onderdrukking in vraag te stellen die op haar lichaam en dat van haar familieleden worden uitgeoefend door kapitalisme, kolonisatie en het patriarchaat. In een sobere scenografie, een woonkamer, een typemachine en een tentoonstellingsruimte van bewijsstukken (Exhibits), neemt Exhibit A de vorm aan van een vrolijk proces dat herinnert aan de culturele, systemische en structurele bevelen die wegen op onze onzichtbaar gemaakte identiteiten.

"De geschiedenis van het lichaam is een menselijke geschiedenis, omdat er geen enkele sociale praktijk is die niet eerst op het lichaam is toegepast," schreef Silvia Federici in Beyond the Periphery of the Skin. Wat als rugpijn uiteindelijk slechts het beginpunt was van de meest ongelooflijke reis?

Sihame Haddioui, 33, is een Brusselse feministische, antiracistische en queer kunstenaar, actrice en politiek activist. Na Stigmate (Citylab) dat ze samen met Esther Gouarné maakte in 2018, waarin intiem, collectief geheugen en alternatieve democratie al werden vermengd, keert Haddioui terug met Exhibit A in een voorstelling die systemische en structurele onderdrukkingen met betrekking tot de uitbuiting van lichamen in vraag stelt. Een andere lezing van haar politieke participatie en van de #MeTooPolitics die ze in 2022 initieerde. Sinds 2018 is Sihame Haddioui schepen van cultuur en gelijke kansen in de gemeente Schaarbeek (Brussel).


concept, écriture et performance Sihame Haddioui | crédit photo Jordan Kbs, Studiofar.

There's more

Bouchra Lamsyeh & Johanna Couvée

There is Nothing Wrong with People IV: Joy

There is Nothing Wrong with People IV: Joy
There is Nothing Wrong with People IV: Joy
za 10.06 - zo 11.06.23

There is Nothing Wrong with People, but you cannot self-love your way out of systemic oppression (TiNWwP) staat voor een vierdelig artivistisch programma, dat pleit voor geestelijke gezondheid en sociale rechtvaardigheid. De laatste editie staat in het teken van blijheid, met een tweedaagse zomerprogramma vol workshops, performances en lezingen en een memorabel slotfeest

TiNWwP x Timiss x Kaaitheater x Zinneke present

TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy

party

TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy
TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy
Zinneke
za 10.06.23

We eindigen de eerste cyclus van TiNWwP, met een feest! Kom, reclaim en vier je innerlijke en uiterlijke JOY met ons.

Kwiheba, Rita Habib, Julia E. Dyck and others

Rest in Joy

workshop performance installatie

Rest in Joy
Rest in Joy
De Kriekelaar
zo 11.06.23

Welkom op de tweede dag van de JOY editie van TiNWwP. We wijden dit tweede deel aan Rest in Joy: een moment van collectieve fragmenten en manifestaties met artistieke installaties, meditaties, onze Tears of Joy en een Pleasure Portal Group Hypnosis.

Sarah Bekambo, Anissa Boujdaini & Laura Nsengiyumva

Positive vibes only?

conversations

Positive vibes only?
Positive vibes only?
De Kriekelaar
za 10.06.23

'Toxische Positiviteit' kan worden omschreven als de druk om alleen positieve emoties te tonen, waarbij moeilijke emoties worden onderdrukt ten gunste van een vrolijke en vaak vals-positieve façade. Op deze JOY editie van TiNWwP nodigen we je graag uit voor een gesprek met activisten en kunstenaars om te reageren op dit gebod tot positiviteit dat we allemaal kunnen ervaren.