Pieter De Buysser [BE]

De keisnijders

De keisnijders
De keisnijders

16.10.2012

De presentatie van De keisnijders is uitgesteld naar 14 november.

De Keisnijders
is de eerste roman van theatermaker en filosoof Pieter De Buysser. Een meeslepend en genereus verhaal over een utopische plek en haar bewoners, halfweg de 21ste eeuw. Op een braakliggend terrein in Berlijn beginnen vier kinderen uit Vlaanderen een muurtje te bouwen. Ze leggen een steen op een stuk lavabo op een zak cement en ze blijven bouwen tot er een immense, sprakeloze kolos staat. Een grote ronde nul van een muur. Tot ver over de eerste helft van de 21ste eeuw begint daar een indrukwekkend rif van nieuwe verhalen, gebruiken en bewegingen te woekeren, tot over de landsgrenzen en de continenten. De vier kinderen en hun gebruiken worden legendarisch.
  
De Keisnijders is een grappige roman, poëtisch en bevreemdend, levenslustig en onrustwekkend. Een aangrijpende en fascinerende ontdekkingsreis naar het hart van het Europa van morgen. Klassieke vertelkunst en uitdagende literatuur die fundamentele vragen stelt.
  
Pieter De Buysser was tijdens het jongste Kunstenfestival te gast in de Kaaistudio’s met Book Burning, een threatrale vertelling die hij samen met beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck heeft gemaakt.


collaboration uitgeverij De Geus & Passa Porta Bookshop