Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas, Meskerem Mees & Jean-Marie Aerts

Creation 2023

Creation 2023
Creation 2023

31.05 – 10.06.2023

Met deze nieuwe creatie verschuift Anne Teresa De Keersmaekers haar verkenning van de relatie tussen muziek en dans terug naar de popmuziek. Met haar eenvoudige vorm, sterke melodieën en catchy lyrics is pop voor veel mensen de meest dagelijkse en directe muziekervaring. 

Pop brengt ons in beweging en creëert verbinding. Door het genot van het dansbare en het zingbare, maar ook door storytelling: de alledaagse, maar tegelijk bijna universele, menselijke ervaringen die erin verwoord worden. 

Hier ontstaat het potentieel van theater en ontstaan choreografische vragen als: hoe verhoud je je tot songteksten? Hoe abstraheer je iets dat zo uitgesproken is? Deze creatie zet niet alleen aan tot dans, maar benadrukt ook de noodzaak van verhalen en muziek waartoe we ons kunnen verhouden en die we kunnen herkennen. 
 
Anne Teresa De Keersmaeker is met haar gezelschap Rosas een gevestigde waarde in de internationale hedendaagse dans. Al sinds het begin van haar danscarrière is ze nauw verbonden met het Kaaitheater. Ze ging al eerder aan de slag met popmuziek in Golden Hours (As You Like It), het gelijkaardig nummer van Brian Eno. In het voorjaar 2023 presenteren we naast deze creatie ook nog En Atendant en Mitten wir in Leben sind


presented by Théâtre National Bruxelles-Wallonie, Rosas, De Munt/ Monnaie & Kaaitheater

choreography Anne Teresa De Keersmaeker| danced by Rosas | light & set design Jan Versweyveld|production Rosas | co-production De Munt / La Monnaie, Concertgebouw Brugge, Théâtre de la Ville à Paris

There's more

Rosas

Mitten wir im Leben sind / Bach6Cellosuiten

dans muziek

Mitten wir im Leben sind / Bach6Cellosuiten
Mitten wir im Leben sind / Bach6Cellosuiten
Rosas Performance Space
do 26.01 - za 11.02.23

Vijf dansers – waaronder De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes Cellosuites van Bach. Hun ingenieuze architectuur, dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven tot op de dag van vandaag fascineren. Een opwindende symbiose van live muziek en dans.

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas & Cour et Cœur

En Atendant

dans muziek

En Atendant
En Atendant
Rosas Performance Space
do 15.09 - za 01.10.22

Voor En Atendant liet Anne Teresa De Keersmaeker zich inspireren door de Ars Subtilior, een polyfone muziekvorm uit de 14de eeuw. Tegenover de complexiteit en ongrijpbaarheid van het leven plaatst ze het lichaam. In 2011 stond de voorstelling op Het Theaterfestival. Nu keert deze parel terug naar Brussel in de thuisbasis van Rosas in Vorst.