Simon Lenski + Eavesdropper, Niko Hafkenscheid & friends, Colossal Yes, Hahn Rowe & Olga Mink

CONCERT

CONCERT
CONCERT

06.12.2008

Vier acts zorgen voor een muzikale rollercoaster die u langs een veelheid aan stijlen brengt.

Simon Lenski + Eavesdropper. De twee gereputeerde geluidswizards zetten op cello, gitaar en elektronica een avontuurlijke en energetische geluidsmuur neer. Een opener van formaat!

Niko Hafkenscheid & friends. De Brusselse singer-songwriter (o.a. in MAYBE FOREVER van Meg Stuart en Philipp Gehmacher) brengt donkere folk, noisy blues en poppy ballads, speciaal voor dit concert met een trio.

Colossal Yes. Utrillo Kushner (explosieve drummer bij Comets on Fire, het vlaggenschip van de neopsychedelische rock uit San Francisco) laat zich als zanger en pianist van Colossal Yes van een totaal andere, intimistische en melodieuze kant zien. Eerste Europese concert van de groep naar aanleiding van het uitbrengen van hun tweede plaat, Charlemagne’s Big Thaw.

Hahn Rowe & Olga Mink. De New Yorkse componist, producer en multi-instrumentalist Hahn Rowe (ooit lid van het legendarische Hugo Largo) beweegt zich tussen rock, elektronische muziek en improvisatie. Bij Meg Stuart/Damaged Goods tekende hij o.a. voor de muziek van Disfigure Study, FORGERIES, LOVE AND OTHER MATTERS (waarvoor hij een Bessie Award ontving), REPLACEMENT en BLESSED. In dit unieke concert stuurt hij zijn vioolspel over een digitaal tapijt van ‘microsonics’ naar een weelderig, quasi symfonisch geluid, begeleid door de live videoprojecties van kunstenares Olga Mink.