Michiel Soete/Globe Aroma [BE]

CAPSAICIN

CAPSAICIN
CAPSAICIN

21.12 – 23.12.2016

Pikante peper

CAPSAICIN is wat je voelt als je pikante pepers eet. Niet te zien en te ruiken, maar wel extreem voelbaar. Het brandt, het prikt, het jeukt en schreeuwt door je lijf. Een gevoel dat niet meer over lijkt te gaan, net zoals herinneringen en verlangens je gedachten aan flarden blijven scheuren. Tijdens CAPSAICIN probeert een groep mensen verwoed een nieuw beginpunt te vinden, op zoek naar een doordachte manier om een structuur te kraken en een systeem te rebooten. Ze willen in ons denken een virus planten, dat langzaam groeit en bloeit, met het effect van de strafste peper ooit.

CAPSAICIN is een bevlogen relaas over bouwen en heropbouwen, over verwoesting en ruïnes. Het is een beeldenstorm op het breukvlak tussen mythe en realiteit, met een twintigtal acteurs in zeven talen.

• De jonge theatermaker Michiel Soete woont en werkt in Brussel. Hij studeerde af aan het RITCS en werkte al samen met onder andere Theater Antigone, Jozef Wouters en Nele Vereecken. Hij gebruikt een sterk visuele theatertaal om er dystopieën mee te ontrafelen. Globe Aroma is een sociaal-artistieke werkplaats die kansen creëert voor nieuwkomers met artistieke capaciteiten en volop inzet op het ontdekken van andermans cultuur.

"Een onbestaand eiland dat we samen kunnen bouwen." - Beluister de reportage van Bruzz

There's more

'Het is normaal geworden je tijd te nemen om iets uit te leggen'

een gesprek met Michiel Soete en Marlies Jacques

'Het is normaal geworden je tijd te nemen om iets uit te leggen'
'Het is normaal geworden je tijd te nemen om iets uit te leggen'

Interview

wo 21.12.16

Wanneer ik met Michiel Soete en Marlies Jacques aan de tafel schuif voor een vroege koffie, ligt de première van CAPSAICIN nog maar drie weken ver. Het wordt spannend, dat voel je, maar de grote lijnen krijgen stilaan hun plaats. Aan materiaal is er alleszins geen gebrek. “Met vijfentwintig acteurs is dat niet verwonderlijk natuurlijk,” grijnst Michiel. Hier alvast vier onmisbare elementen van deze gepeperde voorstelling.