Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2017

Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2017
Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2017

28.10.2017

De elf beste slammers van het land nemen het tegen elkaar op! Bij een Poetry Slam krijgt elke dichter drie minuten om de vakjury en de toeschouwers te overtuigen met straffe teksten en een sterke performance. Een slam kan zowel intiem als maatschappelijk geëngageerd zijn. Verwacht je aan een woordenstroom op het scherpst van de snee. Een DJ verzacht tussendoor de knock-outs met stevige beats. Als toeschouwer beslis je mee welke dichter naar de volgende ronde gaat.

Van harte welkom om jouw favoriete slammer naar de overwinning te klappen, fluiten of gillen. De winnaar van het BK Poetry Slam 2017 treedt in de voetsporen van Giovanni Centola uit Mons, die in 2016 Belgisch Kampioen werd. De nieuwe Belgische Kampioen verdedigt de eer van ons land tijdens het Europees en het Wereldkampioenschap Poetry Slam.

Sinds mei waren er in heel België verschillende voorrondes met zo’n twintigtal kandidaten. De winnaars van deze voorrondes selecteerden zich voor de finale van het BK Poetry Slam 2017. Deze elf sterke, uiteenlopende kandidaten vonden een weg naar de finale: Giovanni Baudonck (voorronde Pianofabriek), Sven De Swerts (voorronde You On Stage), Anke Somers (voorronde Uwoorden), Leïla (voorronde Prix Paroles Urbaines), Serial D’Rimeur (voorronde enV.I.E.S.), Kevin Amse (voorronde Wolven van La Mancha), Lisette Ma Neza (voorronde You On Stage), Teddy Bair (voorronde De Stroate), Nestor (voorronde Prix Paroles Urbaines), Le Chauve sourit (voorronde GoSlam Collectif) en Najib Abderrahim (voorronde La Zone).

Een professionele jury met o.m. Slongs Dievanongs en actrice Martha Canga Antonio (actrice uit Black) geeft die avond instant feedback. Maar ook jij hebt een stem! Leid jouw favoriet dus met zoveel mogelijk decibels recht naar de overwinning.

• Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zesde keer het BK Poetry Slam 2017. Om dit te vieren, verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop op het BK Poetry Slam en binnenkort ook op de website creatiefschrijven.be.


The Belgian Poetry Slam Championship 2017 is an initiative of Creatief Schrijven, with the cooperation of het Kaaitheater, De Pianofabriek and het Brusselfonds.