Joost Vandecasteele [BE]

Attack of the Killer Z's

Attack of the Killer Z's
Attack of the Killer Z's

03.12 – 04.12.2010

"Naar het schijnt zijn we nog met miljarden
maar zo voelt het niet
daarvoor is het te stil ’s nachts
en te leeg overdag
allemaal hebben we iemand verloren
de besten, de schoonsten, de slimsten zijn verdwenen
enkel wij blijven over
lang leve ons, of zo"
 
tien jaar na de grote zombieplaag
moeten we opnieuw beginnen
voorbij familie, voorbij vrienden, voorbij collega's
een man en een vrouw proberen iets uit
het verhaal van een postapocalyptische relatie

Na alle B-films, nu ook op het podium: het zombiegenre! Auteur, acteur, regisseur en stand-upper Joost Vandecasteele deelt in dit ‘spoken word-ding’ de scène met actrice Sara De Bosschere.

• Voor Spoken World 09 maakte Joost Vandecasteele op vraag van het Kaaitheater Otaku, een voorstelling die slim balanceerde op de grens tussen stand-upcomedy en theater, tussen feitelijke analyse en fictie. Dit jaar nodigen we hem opnieuw uit om iets te zeggen over ‘de staat van de wereld’. Vandecasteele is geen onbekende in de theaterwereld: hij studeerde regie aan het Rits en werkte samen met Action Malaise, Abattoir Fermé en Union Suspecte. Hij treedt ook op als stand-upcomedian en nam in 2008 deel aan de Canvas Comedy Casino Cup. In 2009 kwam zijn literaire debuut uit bij de Arbeiderspers: Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij is een bundel verhalen die zich afspelen in de grootstad en waaruit een grimmig toekomstbeeld spreekt. Het verhaal ‘Nooit meer vrede’ werd in Nederland bekroond met de Brandende Pen. De volledige bundel werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs 2010. Sara De Bosschere acteert bij De Roovers en werkte vaak met Jan Decorte, Jan Ritsema e.a.

‘De intelligentste humor die Vlaanderen momenteel te bieden heeft… Vandecasteele laat een nieuw geluid horen op het kruispunt van comedy, theater en Powerpoint-performance.’ – De Morgen over Otaku

‘Vandecasteele is een doemdenker met humor, én een meeslepende verteller.’ – De Morgen over Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij
.


7PM

Je wilt niet te laat op stap of je hebt nog plannen voor later op de avond? Na je werk een hap en dan het theater in? Naar huis met de (voor)laatste tram of bus? Bezoek onze voorstellingen in de vooravond: aanvang om 19 uur. Een overzicht vindt u op www.kaaitheater.be/7pm.


by Joost Vandecasteele | with Sara De Bosschere, Joost Vandecasteele | commission & production Kaaitheater