Radouan Mriziga [BE/MA]

7

7
7

17.05 – 20.05.2017

Het ultieme wereldwonder

Met 7 presenteert Radouan Mriziga het slotstuk van zijn trilogie, na 55 en 3600. Opnieuw staat de relatie tussen dans, bouwen en architectuur centraal. Het bewegende lichaam verbindt hij met de expressie van architecturale en sculpturale vormen. In 7 verrijkt Mriziga deze relatie door er mysterie en verbeelding aan toe te voegen. Hij kijkt hiervoor naar de mythologie van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Deze architecturale en artistieke krachttoeren – waarvan enkel de piramide van Gizeh nog rechtstaat – markeren de overwinning van de mens op zijn fysieke beperkingen en de wetten van de natuur.

Iedere tijd heeft zijn wereldwonderen: een idee van het onmogelijke, dat dan toch gebouwd wordt, groter en indrukwekkender dan wat we al kenden. Maar hoe wonderlijk blijft dat kleine, menselijke lichaam, dat al dat grootse bedenkt en maakt? Hoe oneindig veel mysterieuzer en mooier dan de reuzen waar we ons mee omringen? Mriziga plaatst twee maatstaven tegenover elkaar: de gebouwde wereld, gemaakt om te imponeren, en het ultieme wereldwonder: het menselijke lichaam zelf.

• Na dansstudies in Marokko, Tunesië en Frankrijk studeerde Radouan Mriziga af aan PARTS. Ondertussen woont en werkt hij in Brussel. Sinds dit seizoen is hij artist-in-residence bij het Kaaitheater.


concept, choreography Radouan Mriziga | performers Maria Ferreira Silva, Maïté Jeannolin, Zoltán Vakulya, Radouan Mriziga | musician Ali Shaker Hassan | dramaturgic advice Esther Severi | production Nomadisch Kunstencentrum Moussem | co-production Kaaitheater (Brussels), Kunstenfestivaldesarts (Brussels), C-mine cultuurcentrum Genk (Genk), Vooruit (Ghent) | in the context of the European Network DNA (Departures and Arrivals) | co-financiering the Creative Europe Program of the European Union | collaboration Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussels),  Charleroi Danses, Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles (Charleroi)

Kijk verder

Radouan Mriziga

55

dans

55
55

productie

di 24.01.17

Met zijn eerste eigen creatie maakte Radouan Mriziga – sinds de première in de Kaaistudio’s – wereldwijd furore. Zijn zo typerende danstaal zoekt confrontaties op tussen lichamelijkheid en strikte concepten, tussen het sensuele en het rationele. Met zijn eigen lichaam als maat bouwt hij een architecturale vorm, op een subtiele manier spelend met je verwachtingen.