ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

7

dans
#MadeInBxl
#NxtGen
#Tender
17—20.05.2017

Het ultieme wereldwonder

Met 7 presenteert Radouan Mriziga het slotstuk van zijn trilogie, na 55 en 3600. Opnieuw staat de relatie tussen dans, bouwen en architectuur centraal. Het bewegende lichaam verbindt hij met de expressie van architecturale en sculpturale vormen. In 7 verrijkt Mriziga deze relatie door er mysterie en verbeelding aan toe te voegen. Hij kijkt hiervoor naar de mythologie van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Deze architecturale en artistieke krachttoeren – waarvan enkel de piramide van Gizeh nog rechtstaat – markeren de overwinning van de mens op zijn fysieke beperkingen en de wetten van de natuur.

Iedere tijd heeft zijn wereldwonderen: een idee van het onmogelijke, dat dan toch gebouwd wordt, groter en indrukwekkender dan wat we al kenden. Maar hoe wonderlijk blijft dat kleine, menselijke lichaam, dat al dat grootse bedenkt en maakt? Hoe oneindig veel mysterieuzer en mooier dan de reuzen waar we ons mee omringen? Mriziga plaatst twee maatstaven tegenover elkaar: de gebouwde wereld, gemaakt om te imponeren, en het ultieme wereldwonder: het menselijke lichaam zelf.

• Na dansstudies in Marokko, Tunesië en Frankrijk studeerde Radouan Mriziga af aan PARTS. Ondertussen woont en werkt hij in Brussel. Sinds dit seizoen is hij artist-in-residence bij het Kaaitheater.

 

'Zo concreet en franjeloos de choreografie, zo rijk zijn de ideeën en de zoektocht naar verbinding die eronder sluimeren.' - De Standaard

concept / choreography Radouan Mriziga l made & performed with Radouan Mriziga, Maïté Jeannolin, Zoltán Vakulya , Bruno Freire, Eleni-Ellada Damianou, Lana Schneider, Suhad Najm Abdullah l in collaboration with the visual artist Lana Schneider l musician Suhad Najm Abdullah l costume Annabelle Locks l dramaturgical advice Esther Severi l artistic advice Alina Bilokon l image Maïté Álvarez | assistent Sara Chéu | thanks to Jozef Wouters l production Moussem Nomadic Arts Center l co-production Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, Sharjah Art Foundation, C-Mine cultuurcentrum Genk, Vooruit & Pact Zollverein (Essen) l in the context of the European Network DNA (Departures and Arrivals) l co-funded by the Creative Europe Program of the European Union | in collaboration with Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Charleroi Danses Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, STUK - House for Dance, Image & Sound 

DUUR: 70 min.
WORLD PREMIERE
KAAITHEATER CO-PRODUCTION
ARTIST IN RESIDENCE
nagesprek

Ontmoet de artiest na de voorstelling op 18/05

Presented by
Kaaitheater Kunstenfestivaldesarts