ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Brideshead Revisited

theater
15.11.2024

Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover gaat De Warme Winkel opnieuw met een Engelse literatuurklassieker aan de slag. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited de 21e eeuw in. Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover gaat De Warme Winkel opnieuw met een Engelse literatuurklassieker aan de slag. Florian Myjer katapulteert, samen met Abke Haring, Evelyn Waughs Brideshead Revisited, waarvan zowel de roman als de tv-serie een gay classic zijn, de 21e eeuw in.

Het stiekem autobiografische Brideshead Revisited (1945) van Evelyn Waugh vertelt het verhaal van Charles Ryder, die als jonge student aan het Oxford van begin 20e eeuw in de ban raakt van de aristocratische familie Flyte. Een zwoele zomer lang laaft hij zich op het paradijselijke familielandgoed aan hun weelderige leven, waarbij hij verliefd wordt op zowel zoon Sebastian als dochter Julia Flyte. 

Maar met het einde van de zomer en de opkomst van het fascisme dient het volwassen leven zich aan. Hoe graag Charles ook zou willen, de vrijheid van die gouden augustusdagen komt niet meer terug. Wat de opmaat leek voor een radicaal eerlijk en vrijzinnig leven, blijkt het begin van een uitzichtloos en cynisch bestaan.

Zelf vastzittend in een bitter wereldbeeld, was het schrijven van deze roman voor Evelyn Waugh een poging om het geluk uit zijn jonge jaren terug te vinden. Geïnspireerd door dit zelfonderzoek misbruikt De Warme Winkel Brideshead Revisited als vehikel voor een autopsie van de liefde en een ontvouwing van onze (seksuele) identiteit. Met livemuziek gecomponeerd door Rik Elstgeest en de herinneringen en fantasieën van Florian en Abke als kloppend hart, reanimeren ze eindelijk het epische liefdesverhaal waar Waugh zo naar verlangde.

 

"Een zinderende tweespraak over liefde." — NRC ★★★★★ 

"Brideshead Revisited ontpopt zich als een genereus en zeer kwetsbaar portret van twee mensen die voortdurend laveren tussen schaamte en hoop."⁠ — Volkskrant ★★★★ ⁠

 

• De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, en zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover. In seizoen 2021/2022 tourden ze door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin ze het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island. De artistieke kern van het gezelschap wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daaromheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep. 

concept, text and performance Florian Myjer, Abke Haring ⎸ artistic advice and direction Ward Weemhoff ⎸ scenography Scott Robin Jun ⎸ composition and sound design Rik Elstgeest ⎸ harpist Liesbeth Vreeburg ⎸ costumes Daphne de Winkel ⎸ campaign image Lonneke van der Palen ⎸ scene photography Sofie Knijff ⎸ coproduction Holland Festival ⎸ thanks to Ammodo 

DUUR: 90 min.
TALEN: Nederlands
vr 15 nov 24
20:30
Presented by
Kaaitheater Periferik
28€
24€
20*€
18€
12€