Zeemaal
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.
ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.
“Ontwapenend, maar allesbehalve naïef. Genereus, maar vanuit een groot zelfbewustzijn. Vol, maar nergens overdadig. Zeemaal boort een nieuwe wereld aan.” — #jury23
“Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn.” — De Standaard
tekst en spel Sien Vanmaele | zintuigelijk concept Peter De Bie & Sien Vanmaele | muziek Jason Dousselaere | scenografie Studio Kuurjeus & Peter De Bie | eindregie Jo Roets | kostuum Manuela Lauwers | dramaturgie Mieke Versyp | keuken Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst | lichtontwerp Thomas Stevens | techniek & productie Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes & Pieter Smet | coproductie Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium | met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid
TICKETS: € 40 / € 38 / € 26 / € 24