ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

State of the Union & Youth 2023 + Prijsuitreiking acteursprijzen

conversations
07.09.2023

Hét jaarlijkse moment om als podiumkunstensector bij te praten aan de start van een nieuw cultureel seizoen! Met de feestelijke en kritische State of the Union & Youth achter de kiezen komen de gesprekken traditiegetrouw snel op gang.

De State of the Union 2023 wordt uitgesproken door acteur, rapper, podcastmaker en schrijver Rashif El Kaoui. Wie de State of the Youth 2023 brengt ontdek je binnenkort.

Na de states worden de acteursprijzen uitgereikt. Met de steun van ArtistsUnited slaan Het TheaterFestival en De Acteursgilde de handen in elkaar voor de uitbouw van de acteursprijzen. De jury van Het TheaterFestival stelt voortaan een shortlist samen waar de leden van De Acteursgilde hun stem op kunnen uitbrengen. 

• Rashif El Kaoui studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, audio-maker en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. Hij werd reeds gepubliceerd in Das Magazin en de Sampler 2018 van Das Mag. Als columnist voor De Standaard en Knack schrijft hij opiniestukken over maatschappelijke ‘hot buttons’. Als columnist voor de Poëziekrant werpt hij een alternatieve blik op de definitie van poetica en literatuur. Als maker werkte hij o.a. met Monty, Theater Zuidplein, Het Zuidelijk Toneel (De Bastaard) en Fabuleus (De Kwestbaren). Zijn eigen werk gaat vaak uit van co-creatie met je publiek/doelgroep en het bewandelen van de lijn tussen realiteit, fictie en publieksbetrokkenheid. Als speler was hij te zien in meerdere producties van Het Nieuwstedelijk (Kiss ’n Ride, Mooie Jaren & BLIK) en KVS (Malcolm X , Odysseus. Een zwerver komt thuis, Drarrie in de nacht & Who’s Afraid of Virginia Woolf van Mesut Arslan en JR). Verder doceert hij ook aan o.a. Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, LUCA Drama, Fortio/Syntra & de Academie voor woord, muziek en dans te Mortsel.

• ArtistsUnited is een onafhankelijke belangenorganisatie én adviesverlener voor iedereen die werkt in theater, dans, beeldende kunst, televisie, film, literatuur, cirkus, gaming, muziek, … Van Statuut van de Kunstenaar tot advies over je contracten, auteursrechten, onderhandelingen. Voor alle artiesten, creatieven en technici. Met hart en ziel voor de sector!

• De Acteursgilde is de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs. Daar waar je als individu veel te zwak of te kwetsbaar bent om zaken in beweging te krijgen wil de acteursgilde de acteursbelangen verdedigen. Wij focussen in de eerste plaats op de audiovisuele sector maar laten ook in de podiumsector hun stem horen wanneer nodig. De Acteursgilde is gesprekspartner voor producenten, zenders, vakbonden en overheid. In het overleg over beleid, subsidies, loonvorming, naburige rechten, fiscaliteit, de toekomst van ons medialandschap, … kan alleen gezamenlijk optreden voor een verschil zorgen. Voor dat verschil staat De Acteursgilde garant staan. 

TALEN: Nederlands


Iedereen is welkom, reserveren is verplicht.