ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Shut Up and Play with Me

theater
07—08.09.2023

Spelen, iedereen kan het, maar weinigen doen het. Zien we de mogelijkheden tot spel nog wel? Is het een bewijs van volwassenheid om ons spel plezier te onderdrukken of omdat er geen cent aan te verdienen valt? Wat als we de remmen loslaten en ons storten in een belangeloos spel?

Twee spelers verzamelen zich op de spelvloer: Joep van der Geest en Louis van der Waal, bepakt met alledaagse objecten. Tegen en met elkaar vallen ze van het ene in het andere spel en zijn bloedfanatiek. Er zal gelachen, gestorven en gehuild worden. De logica van het spel is alleen intuïtief navolgbaar en een raadsel dat je als publiek wil oplossen.

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.” – George Bernard Shaw.

Shut Up and Play with Me is een ode aan de spelende mens, voor iedereen die ooit gespeeld heeft, nu of lang geleden. Geïnspireerd door Homo Ludens van cultuurhistoricus Johan Huizinga.

• Sarah Moeremans (1979) is regisseur, acteur en vormgever. Ze volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Sinds 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel. Hier maakte ze de o.a. de succesvoorstellingen Rijgen en What Ever Happend to Mr. Pete? In 2012 stichtte Sarah het plug&play collectief Moeremans&Sons dat in 2017 werd opgeheven. Haar werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire, taal is de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkte ze met schrijver Joachim Robbrecht o.a. aan de Crashtest Ibsen-serie: een serie van radicale bewerkingen van de samenlevingsdrama's van Ibsen. Van 2013 tot 2016 was ze huisregisseur bij het Noord Nederlands Toneel. Van 2017 tot 2020 was ze deel van de artistieke staf van Toneelgroep Oostpool. Daar maakt ze vanuit de vraag; 'what's in a fairytale?' met Joachim Robbrecht een serie voorstellingen: Robin Hood, Bambi en De Rattenvanger.

• Joachim Robbrecht is schrijvend regisseur en belicht in zijn werk de donkere hoeken van de Nederlandse cultuur en Europese geschiedenis op satirische wijze. Oorlog, liefde, kolonialisme en migratie zijn belangrijke thema’s in zijn werk. Samen met Sarah Moeremans werkte hij aan vele voorstellingen en naast What’s in a fairytale?! maakten zij furore met de Crashtest Ibsen-reeks: een serie van radicale bewerkingen van de samenlevingsdrama's van Ibsen. Voor Het Zuidelijk Toneel schreef hij de teksten van Rijgen en What Ever Happened to Mr. Pete?

regie Sarah Moeremans | dramaturgie Joachim Robbrecht | spel Joep van der Geest, Louis van der Waal | artistiek advies Piet Menu | kostuums Daphne de Winkel | techniek Jurre Smulders | productie Rianne Valstar

DUUR: 70 min.
TALEN: Language no issue

TICKETS: € 18 / € 16 / € 14 / € 10