ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Behalf

dans
#NewArrivals
#Tender
Let's Talk (about Dance)
03—04.05.2019

From a distance, both look alike.
He from Thailand. He from Taiwan.
Their bodies move eloquently, splintered between past and present.
Their stories speak of being between worlds,

before memory, inside politics, beyond expectations.
One is lonely, two is better.
Half full, half empty. Finding oneself in the other.

Behalf is een gedanste dialoog tussen de Thaise danser Pichet Klunchun en de Taiwanese danser Chen Wu-kang. Vertrekpunt zijn gesprekken over hun culturele achtergronden en de sociale, patriarchale structuren in zowel Thailand als Taiwan. Over de relatie tussen traditionele en hedendaagse dans en de verhouding tussen meester en leerling. Maar ook over het oosten en het westen, en over hun prille vaderschap. Een reeks danssolo’s – een vorm die in zowat alle traditionele dansen bestaat – mondt uit in een onderlinge dialoog, die vervolgens een lokale muzikant én het publiek betrekt.

• De Thaïse danser en choreograaf Pichet Klunchun beoefent sinds zijn zestiende de khon, een klassieke Thaise maskerdans. Met deze traditie als backdrop bouwt hij bruggen naar de hedendaagse dans. In Kaaitheater was hij te gast in Pichet Klunchun and myself, met de Franse choreograaf Jérôme Bel. In 2004 richtte hij zijn eigen gezelschap op: Pichet Klunchun Dance Company.
• In datzelfde jaar richtte de Taiwanese danser en choreograaf Chen Wu-kang Horse Dance Theatre op, het eerste hedendaagse dansgezelschap in Taiwan met enkel mannelijke dansers. Voordien was hij balletdanser, o.a. bij Eliot Feld in New York.

De naakte archivaris. Traditie in het werk van performancekunstenaar Pichet Klunchun. - een essay van Rathsaran Sireekan in Etcetera

choreographers and performers Pichet Klunchun, Chen Wu-kang | dramaturge Tang Fu-Kuen | lighting designer Takayuki Fujimoto/ Kinsei | production HORSE | co-production Cloud Gate Theatre | supported by the Ministry of Culture – Republic of China (Taiwan)

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels
BELGIAN PREMIERE
Let's Talk (about dance)

Zin om informeel na te praten over deze dansvoorstelling? Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen, of wil je jouw observaties delen? Welkom bij LET’S TALK (ABOUT DANCE)! Een moderator reikt jou en een kleine groep toeschouwers kapstokken aan om je kijk op dans te delen. Wat heb je gezien en wat betekende dat voor jou?
> za 4/5, na de voorstelling, in het Kaaicafé

Presented by
Kaaitheater Ministry of Culture Republic of China (Taiwan)