ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Actieve Hoop: hoe de chaos onder ogen zien zonder gek te worden

talk
workshop
08.03.2018

De wereldvermaarde 89-jarige ecofeministe Joanna Macy wil meer dan passieve hoop. Waarom wachten op iets van buitenaf om tot echte verandering te komen? In haar nieuwste boek Active Hope – recent vertaald in het Nederlands – reikt ze je hanteerbare instrumenten aan om zelf een actieve rol te spelen in de 'Grote Ommekeer', gericht op een levensvatbare toekomst voor milieu, mens en samenleving.

Joanna Macy benoemt drie dimensies van de Grote Ommekeer, drie manieren waarop wereldwijd mensen actief bouwen aan een levensondersteunende toekomst:

  • Reddingsacties: de schade die veroorzaakt wordt door het huidige systeem remmen om onze biodiversiteit te beschermen.
  • Bewustzijnsverschuiving: transformatie van onze visie op de werkelijkheid waardoor ons gevoel van verbondenheid tot de wereld zich verdiept.
  • Levensondersteunende systemen en praktijken: nieuwe initiatieven in de wereld zetten die een gezond en creatief alternatief zijn.

Deze inspiratiemiddag wisselt Joanna Macy’s oefeningen af met inspirerende getuigenissen van mensen die een nieuw verhaal schrijven: Natalie Eggermont (Climate Express), Kristin Verellen (Circles - We Have the Choice) en Kristien De Boodt (De Plukboerderij). Macy opent de middag met een audioboodschap die ze speciaal voor deze dag voorbereidt.

presented by Kaaitheater & Waerbeke
moderated by Tamara Lenaerts (She&Company) & Fanny Matheusen (Goesthing)

Part of
DUUR: 180 min.
TALEN: Nederlands
Presented by
Kaaitheater Waerbeke