Radouan Mriziga [MA/BE] PRESENTED BY KAAITHEATER & KANAL – CENTRE POMPIDOU

0.Kanal

0.Kanal
0.Kanal

13.03 – 23.03.2019

Hoe kunnen dans, choreografie, performance en architectuursamen een nieuw soort ruimte creëren? Choreograaf Radouan Mriziga installeert tijdens Performatik19 een residentieproject in KANAL – Centre Pompidou. Met Bauhaus als pedagogisch model, wil hij een hedendaagse leerpraktijk tot stand brengen die het modelleren van ruimte herformuleert. Hij nodigt dans- en architectuurstudenten uit om hun kennis en praktijk te delen. Door de vragen die hieruit voortkomen op de omringende werkruimte te projecteren, ontstaat een nieuwe manier om ruimte te denken en te voelen. Hiermee bouwt Mriziga verder op de overtuiging dat we alleen kunnen denken en doen via de combinatie van lichaam, geest en intellect. Kom overdag het werkproces bekijken, of houd de planning in de gaten van de performances die doorheen de residentie plaatsvinden!

RETURN-TO-KANAL PASS

Tijdens Performatik19 zijn er 5 doorlopende performances en open studio's in Kanal – Centre Pompidou. Die kun je meerdere dagen bezoeken met slechts één ticket. Ga met dit ticket naar de Kanal-ticketbalie en ruil het om voor je return-to-Kanal pass.
> Koop hem hier
> Hieronder zie je welke vier andere projecten je met de pas kunt bezoeken.

Kom je in aanmerking voor een kortingstarief? Dan kan je aan de Kanal-ticketbalie een ticket met korting kopen. Dit ticket is maar één dag geldig (je kan het dus niet omruilen voor een return-to-Kanal pass). Reserveren voor de doorlopende performances en open studio’s is niet nodig.


in collaboration with ETH Zürich/An Fonteyne | with Arno Boey, Bianca Zueneli, Blanka Major, Elias D’Hollander, Joël Berger, Oliver Burch, Kelly Man, Saïda Brückner & Sara Sherif | co-production Kaaitheater, Kanal – Centre Pompidou & Moussem Nomadic Arts Centre

There's more

River Lin

The 0 Time Collection

performance

The 0 Time Collection
The 0 Time Collection
KANAL – Centre Pompidou
za 16.03 - zo 17.03.19

Elke dag staan we op en gaan we weer slapen: twee uitersten die de oereenheid van onze levensduur bepalen. In deze performance stelt River Lin slaap als artificiële kracht in vraag. 

Jocelyn Cottencin

Monumental

performance

Monumental
Monumental
KANAL – Centre Pompidou
vr 15.03 - zo 17.03.19

Oorspronkelijk was Monumental een film over monumenten, standbeelden en gedenktekens in de openbare ruimte. Die monumenten liet Jocelyn Cottencin tot leven wekken door 12 performers: de verstarde vormen van de beeldhouwkunst veranderden zo in een verhaal. Hoe kun je spel en tijd brengen in de onbeweeglijke ruimte van het collectieve geheugen?

a.pass researchers

Unsettled Study

performed research

Unsettled Study
Unsettled Study
KANAL – Centre Pompidou
vr 22.03 - za 23.03.19

Tijdens Unsettled Study kijkt a.pass – platform for artistic research practices – naar de architecturale, materiële en performatieve componenten van samen research voeren. De groep creëert daarvoor een artistieke ruimte in Kanal om een inkijk te geven in hun studie, terwijl die aan de gang is.

Léa Drouet

Boundary Games

performance dans

Boundary Games
Boundary Games
KANAL – Centre Pompidou
do 21.03.19

Léa Drouet trekt naar Kanal, waar zes performers de periferie van een speelvlak als experimenteerruimte opzoeken. De scène wordt een laboratorium voor de vorming en ontbinding van sociale groepen. Lichamen en objecten vinden oneindig veel nieuwe combinaties en dicteren alternatieve regels van sociale in- en uitsluiting.

PERFORMATIK 19 VIDEO | Radouan Mriziga - 0.Kanal

interview with Radouan Mriziga

PERFORMATIK 19 VIDEO | Radouan Mriziga - 0.Kanal
PERFORMATIK 19 VIDEO | Radouan Mriziga - 0.Kanal

Video

vr 22.03.19

How can dance, choreography, performance, and architecture create a new kind of space together? During Performatik19, choreographer and Kaaitheater artist-in-residence Radouan Mriziga will install a residency project at KANAL – Centre Pompidou. He is inviting dance, theatre and architecture students to share their knowledge and practice.

Radouan Mriziga

Radouan Mriziga
Radouan Mriziga

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021