ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
 
 
 
16
 
 
 
19
 
20
 
21
 
22
 
 
 
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 

to come

dans
13.10.2006

Een bijzonder grappige choreografie over… seks

 

Vorig seizoen was to come van de jonge Deense choreografe Mette Ingvartsen een bescheiden hit, een geheimtip die een enthousiast en jong publiek op de been bracht. De voortelling speelt voor de gelegenheid in de grote zaal van het Kaaitheater.

to come vertrekt van de vaststelling dat we in ons dagelijkse leven – op de televisie, in tijdschriften, in de bioscoop – voortdurend geconfronteerd worden met seksuele lichamen. Mette Ingvartsen verwerkt dat samen met vier dansers tot een bijzonder grappige voorstelling die uit drie delen bestaat.

In het eerste deel verschijnen vijf lichamen, geheel in nauwsluitende blauwe pakken ‘ingepakt’. De lichaamsvormen – gezicht incluis – zijn dusdanig verhuld dat deze wezens haast aseksueel lijken. Men ziet nauwelijks het onderscheid tussen man en vrouw. Toch gaan zij in een soort van collectieve copulatie allerlei ‘obscene’ poses aannemen. Zonder opwinding of emotie testen zij uit hoe lichaamsdelen in elkaar passen, hoe zij op de meest bizarre manieren tot lichaamsversmelting kunnen komen.

Als zij in het tweede deel hun pakken afwerpen, verschijnen er drie meisjes en twee jongens in hippe stadskledij. Op een kluitje bij elkaar staand, voeren zij een hijg- en kreunnummertje uit, daarbij gestuurd door het orgasme van een onzichtbare partner van wie zij de wellustige geluiden opvangen door hun koptelefoons.

Na het blauwe voorspel en het orgastische hoogtepunt volgt ten slotte een naspel van puur dansplezier: de vijf dansers storten zich in een wilde, ingenieus gechoreografeerde jive waarin hun oneven aantal aanleiding geeft tot voortdurend wisselend koppelsituaties.

De artiesten geven na de voorstelling swing-lessen aan het publiek. Zorg dat u erbij bent in de foyer van het Kaaitheater!

concept Mette Ingvartsen
développé et dansé par Mette Ingvartsen, Naiara Mendioroz Azkarate, Manon Santkin, Jefta van Dinther, Gabor Varga
concept son Peter Lenaerts
costumes Jennifer Defays
responsable de la production Hanne Van Waeyenberge
coproduction Werkhuisproducties (Brussel), DWA danswerkplaats (Amsterdam), PACT Zollverein (Essen)
remerciements Klapstuk #12
support  Kunstraadet (Danemark)