Solta

TIMO en de wilde dieren

TIMO en de wilde dieren
TIMO en de wilde dieren

03.12 – 10.12.2020

Het is lente 2020. Timo is 19. Hij beschouwt zichzelf als radicaal ecologist en woont samen met zijn mama en zijn half broertje in een proper huis. Tijdens een uitstap in de haven heeft het gezin een ingrijpende aanvaring met de crew van een cruise. Vanaf dat moment raakt zijn leven voor goed verwikkeld met dat van Daniël Löwenthal, vader van 6, actief in de stichting voor Buchenwald herdenkingen, en Sinta, een 15-jarige vluchtelinge. 

TIMO is een podcast in verschillende afleveringen, geschreven en verteld door Solta, en met klank van saxofonist Mattias De Craene. De afleveringen verschijnen op www.timo.earth. Je kan het verhaal van Timo lineair volgen in realistisch realisme herkenbaar van bij ons, of je kan de wilde dieren toelaten. Want de wilde dieren zijn er... Ze dringen zich aan ons op, al voor het bestaan van de mens, maar we hebben ze nooit gehoord. Ze zijn er.

Benieuwd waar de wilde dieren vandaan komen? Ontdek nu al de zes cosmi-komische verhalen over een eekhoorn met loodgieter-ambities, een gorilla uit Belgrado, een treurende bruid, en de menselijke maat die loeihard in je oog schiet.
→ Beluister DE OORSPRONGEN

• Solta is een nieuwe naam waaronder schrijver, film- en theatermaker Pieter De Buysser voortaan werk maakt. Uit plezier om te spelen, en om de beginnersgeest soepel te houden.


tekst & stem Pieter De Buysser | klank Mattias De Craene |  productie ROBIN, ism Kaaitheater, Dublin Theater Festival, Kanuti Saal, Archa, Frascati