tg STAN [BE] Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard & ARSENAAL/LAZARUS

Poquelin II

Poquelin II
Poquelin II

24.11 – 26.11.2017

Onze belachelijke trekjes

In 2004 dook tg STAN het oeuvre van Molière in, om vervolgens het hilarische Poquelin te creëren. In die montage-voorstelling namen ze onder andere Médecin malgré lui, Sganarelle en Le Malade Imaginaire onder handen. Poquelin groeide toen uit tot een mijlpaal in het STAN-repertoire, en toerde uitgebreid in het Nederlands én het Frans.

'Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden', zei Molière ooit. Reden genoeg voor de spelers van STAN om meer dan tien jaar later opnieuw door zijn werk te gaan grasduinen. Ze doen dat niet alleen: samen met Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas en Stijn Van Opstal gaan ze aan de slag met Le Bourgeois Gentilhomme en L’Avare. In de eerste tekst drijft Molière de spot met een rijke burger die de levenswijze van de adel probeert te imiteren. Het tweede stuk is een tragikomisch relaas over gierigheid, machtswellust, generatieconflicten en leugens. De absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken vormen een leidmotief.

 

Onversneden satire... hilarisch en respectloos. - De Morgen

Kat- en muisslapstick! Opzichtige terzijdes! Misverstanden! Huwelijken! ... Een lekker ouderwetse dijenkletser. - De Standaard


tekst naar L’Avare en Le Bourgeois gentilhomme van Molière | van en met Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen | lichtontwerp Thomas Walgrave | kostuumontwerp  Inge Büscher | techniek Tim Wouters, Tom Van Aken en Shane Van Laer | vertaling boventitels Martine Bombediening boventitels Isabelle Vander Stockt | productie en decor tg STAN | coproductie Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard en ARSENAAL/LAZARUS | met dank aan de ploeg van Toneelhuis, Kathleen Van Mechelen, Cindy Dierckx, Monique Van Hassel, Jente De Graef, Eva De Mul, Youness Khoukhou en Eurudike De Beul STAN wordt gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
Reacties welkom op www.stan.be

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Matinee Kadee

Creatief over grenzen heen (0-12 jaar)

workshop

Creatief over grenzen heen (0-12 jaar)
Creatief over grenzen heen (0-12 jaar)
Kaaitheater
zo 26.11.17

Kunstenhuis Globe Aroma biedt nieuwkomers en vluchtelingen de ruimte zich artistiek te ontplooien. We nodigen enkele van deze kunstenaars uit om vandaag met de kinderen aan de slag te gaan! Verwacht je aan creatieve insteken over grenzen heen!

tg STAN, de KOE & Maatschappij Discordia

Atelier

theater

Atelier
Atelier
Kaaistudio's
wo 28.02 - za 03.03.18

Hebben toneelmakers – zoals beeldhouwers en schilders – een atelier om hun ideeën in materie om te zetten? Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede reconstrueren de vierde wanden, om die vervolgens weer te slopen. Welkom in dit laboratorium van het naturalisme, realisme en hyperrealisme!