ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

La Fracture (work in progress)

performance
09.07.2021

‘Papa, weet jij de gelijkenissen tussen Algerije en alcohol hebben? Ik vond er drie: schaamte, taboe en stilte…’

In haar solo en eerste theatervoorstelling La Fracture, deelt Yasmine Yahiatene de scène met videomateriaal. De voorstelling is een onderzoek, een zoektocht naar haarzelf, naar haar verleden en vooral naar een ontcijfering van een complexe en intieme relatie – de relatie met haar vader. Terwijl ze het contact met hem opnieuw probeert aan te knopen via verschillende media, keert ze terug naar haar Algerijnse en Kabyle roots, naar het alcoholisme van haar vader en naar de overlappingen tussen deze twee onderwerpen. Het is het begin van een werk van herstel, van weerbaarheid. Na een jaar van onderzoek hebben Yasmine en haar team besloten het resultaat te delen, alvorens te beginnen aan de creatie voor Atelier 210 (seizoen 2022/2023).

• Yasmine Yahiatene studeerde van 2010 tot 2013 Beeldende Kunst in Doornik. Het openbreken van grenzen tussen haar artistiek en sociaal denken is voor haar een prioriteit. In 2015 verscheen haar eerste kortfilm Les maux qui volent en wat later de videomapping-installaties Ma mère, aussi (2016) en J’avais 10 ans (2016). Voor dit laatste project won ze de tweede prijs van de Video Mapping Contest in Lille, waardoor het op het programma belandde van verschillende festivals en Yahiatene naam kon maken in het professionele milieu van de beeldende kunst. Tegelijk speelde ze in 2017 mee in de langspeelfilm Plein la vue van Philippe Lion en in verschillende kortfilms. Sinds 2017 werkt ze ook bij compagnie ZA!. Met haar Collectif OXO (sinds 2018) geeft ze workshops in gevangenissen en buurthuizen.

project by & performed by Yasmine Yahiatene  | scenography & coaching acting Zoé Janssens | artistic collaboration & outside eye Olivia Smets | dramaturgy Sarah-Lise Salomon Maufroy | video & construction Samy Barras | sound Jeremy David | support Citylab Pianofabriek, le Sillon Lauzé (Lozère, France), Darna asbl, la Ville de Bruxelles, BUDA, l’Atelier 210, Kaaitheater, Les scènes croisées (Lozère, France) 

DUUR: 45 min.
TALEN: Frans

  

PAY WHAT YOU CAN

In deze uitdagende tijden kiest Citylab voor een pay what you can-systeem. Om over het bedrag te beslissen, kun je jezelf afvragen wat je positie in de maatschappij is, in welke economische situatie je je bevindt of hoeveel privilege je geniet. Het deel van de ticket-opbrengsten dat Citylab ontvangt, wordt direct weer geïnvesteerd in de trajecten van de kunstenaars die Citylab ondersteunt.