Meg Stuart / Damaged Goods [Brussels]

It's not funny

It's not funny
It's not funny

16.10 – 18.10.2007

Als kind droomde de Amerikaanse choreografe Meg Stuart dat ze in een film speelde die vertoond werd in een zaal zonder toeschouwers. Tegelijkertijd probeerde ze uit het beeld te ontsnappen om ook te kunnen toekijken, gedreven door het onmogelijke verlangen zichzelf te observeren. Is het immers niet door naar films te kijken dat we ons oefenen voor het echte leven?

Met It’s not funny begeeft Stuart zich op het terrein van de entertainmentindustrie. Geïnspireerd door de komische Hollywoodmusicals, brengt ze zes performers op scène die van geen ophouden weten. The show must go on en iedereen blijft lachen. Want in een musical bruist het leven: mooie, perfecte, onbezoedelde mensen dansen en zingen, zonder ooit uit hun rol te vallen. Falen bestaat niet, tenzij als levensles en opstapje naar het echte succes. Verlegenheid en schaamte zijn deze mensen onbekend... of zo lijkt het toch.

Meg Stuart creëerde It’s not funny in de zomer van 2006 voor de Salzburger Festspiele, dat toen humor als thema had. Met een scherp mes ontleedt zij de clichés en de fake realiteit van het vrolijke entertainment.


concept & direction Meg Stuart
created with & performed by Boris Charmatz, Thomas Conway, Leja Jurišic, Anna MacRae, Vania Rovisco, Kristof Van Boven
dramaturgy Bart Van den Eynde
scenography Doris Dziersk
music Paul Lemp
costumes Nadine Grellinger
light Åsa Frankenberg
video Chris Kondek
text Tim Etchells, Damaged Goods
production Damaged Goods
co-production Salzburger Festspiele (Salzburg), Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz (Berlin), Théâtre de la Ville (Paris), deSingel (Antwerp)

Meg Stuart / Damaged Goods are supported by the Flemish authorities and the Flemish
Community Commission