Boeklancering: Tis of tisni. Over Jan Decorte

Boeklancering: Tis of tisni. Over Jan Decorte
Boeklancering: Tis of tisni. Over Jan Decorte

13.10.2017

Aansluitend aan de première van Stand Down stellen we het langverwachte Jan Decorte-boek voor. Dit kleurrijke fresco over leven en werk van een radicale theaterkunstenaar kan onmogelijk ontbreken in je boekenkast.

Jan Decorte is nu bijna een halve eeuw actief als theaterkunstenaar. Hij is auteur, regisseur, acteur, scenograaf… Stond aan het begin van de Vlaamse Golf. Is bejubeld én verguisd. Een ‘Warholiaanse’ mediafiguur.

Maar een boek over Decorte? Een analyse van de thema’s in zijn imposante oeuvre, een beschrijving van zijn turbulente leven? Dat was er nog niet. Tis of tisni. Over Jan Decorte vult die leemte. Een monografie over Decorte zou onvolledig zijn zonder een portret van Sigrid Vinks, zijn partner in leven en werk. Vinks is in dit boek zeer aanwezig. Tis of tisni is een polyfoon boek. Er hebben enkele tientallen auteurs aan meegewerkt en die meerstemmigheid zorgt voor evenveel tonen, stijlen, invalshoeken.

Het boek opent met twee uitgebreide biografische interviews. Daarna worden de thema’s van Decortes werk uitgespit in dertien essays. Tot slot volgt een chronologische beschrijving van het oeuvre. Deze bevat ook een groot aantal getuigenissen van mensen die met Decorte hebben samengewerkt. En in de vele citaten uit interviews en recensies wordt ook een stuk receptiegeschiedenis getekend.


Tis of tisni. Over Jan Decorte verschijnt in de reeks T-boeken en is een uitgave van Theaterpublicaties vzw en ASP in samenwerking met het Kaaitheater met de steun van de VGC.

There's more

Jan Decorte

Stand Down

theater muziek

Stand Down
Stand Down
Kaaitheater
vr 13.10 - za 14.10.17

Met Stand Down verlaat Jan Decorte de klassieken, maar niet de grote waarheden en mysteries die ze in zich dragen. In Jan Paternoster en Dries Van Dijck van Black Box Revelation – en alle compromisloze heftigheid die ze met zich meebrengen – vinden hij en Sigrid Vinks hun gedroomde muzikale partners in crime. Speciaal voor Stand Down creëren de heren een gloednieuwe soundtrack.