ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Content Warnings

Bij Kaaitheater worden we gedreven door het verlangen om hedendaagse kunst op het podium te ondersteunen en te tonen. Dit betekent dat het werk dat we presenteren soms de conventies en normen van de maatschappij en het theater op de proef stelt of verstoort. We zijn er vast van overtuigd dat content warnings in dit opzicht een essentieel hulpmiddel zijn om zoveel mogelijk verschillende mensen in staat te stellen ons programma bij te wonen.

Door content warnings te gebruiken voor ons programma, willen we een omgeving creëren die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en gastvrij is, en tegelijkertijd hedendaagse artistieke praktijken koesteren die soms subversief of uitdagend kunnen zijn.

Omdat we deze waarschuwingen echter ook niet willen opdringen aan mensen die liever minder informatie krijgen over de voorstellingen die ze willen bijwonen, kan je ze enkel lezen op de programmapagina's, en enkel als je dat wenst. 

RAMADANFRIENDLY

In 2023 probeerden verschillende Brusselse theaters een manier te vinden om respect te tonen voor de grote groep Brusselaars die de islamitische heilige maand vieren en hun bezoek te vergemakkelijken. We experimenteerden met een "Ramadan friendly"-label.   

In 2024 is ons toegankelijkheidsbeleid verbreed en houden we rekening met zoveel mogelijk verschillende behoeften. Als basisregel bieden we ons publiek gratis water aan voor en na de voorstelling, staan we hen toe om iets te drinken en/of te eten en voorzien we - waar mogelijk - ook een stille ruimte.  

Ga voor specifieke inhoudelijke informatie over onze shows naar de pagina van de show en klik op 'Extra notes'. 

Toegankelijkheid

HTBM in the city

Geworteld in onze 'How to be Many?' filosofie proberen we rekening te houden met ZOVEEL ALS MOGELIJK BEHOEFTES VANUIT ONS PUBLIEK. 


We proberen alles wat we kunnen om onze ruimtes en voorstellingen zo toegankelijk als mogelijk te maken. Omdat dit een continu proces is, werken we samen met het Brusselse collectief Constant vzw aan het project A cane, sticky notes, another body. Via dit proces proberen we om alle aspecten van toegankelijkheid, zowel fysiek als mentaal, en zowel individueel als collectief de nodige aandacht te geven.  

Onder vind je een overzicht van de maatregelen tot nog toe. Als je specifieke wensen, suggesties of andere opmerkingen hebt, contacteer Lars Michiels via tickets@kaaitheater.be

Personen met een beperkte mobiliteit

Als je een voorstelling wil bijwonen, stuur liefst een week van tevoren een mail naar Lars Michiels op tickets@kaaitheater.be. Bij voorstellingen bij onze partners neem je het beste contact op met het desbetreffende huis. 
Klik op de onderstaande locaties voor meer informatie.

Ons voormalig brouwerijgebouw werd destijds niet neergezet met als doel een publieke functie te hebben. We hebben de best mogelijke procedure uitgewerkt om toegankelijkheid voor mensen met mobiele beperkingen te kunnen garanderen binnen de infrastructuur: tredes en traphaltes worden vermeden vanaf straatniveau via de laad- en loskade van de venue (d.i. de grote garagepoort met de grote seizoensaffiche). De gang, parallel met het onthaal en buiten de publieke zone om, voert de bezoeker rechtstreeks tot in de Theaterzaal. In deze private zone bevindt zich ook de platformlift die mensen met mobiele beperkingen rechtstreeks tot aan de centrale liftschacht kan leiden. Van hieruit worden de toiletten (-1), de foyer/Concertstudio (1), de Dansstudio (2) en de Penthouse (4) hinderloos bediend. 

Inkom Kaaitheater (niet De Kriekelaar) en zaaltoegang liggen beiden op de begane grond. Let wel: deze beweging veronderstelt de passage van een drempelplaat aan het onthaal en de afdaling van een lichte helling in de tuin (open lucht). Manoeuvres die een zekere behendigheid veronderstellen, in herfst en winter bestaat de kans op gladheid bij deze helling.

Boventitels

Kaaitheater is een huis voor podiumkunsten dat door de Vlaamse gemeenschap gesubsidieerd is. Als de voorstelling teksten bevat dat niet in het Nederlands zijn, proberen we ondertiteling of vertaling op papier te voorzien. Behalve voor sommige (internationale) voorstellingen met redelijk eenvoudig gebruik van Engels, waarvoor we geen vertaling voorzien. Alle info over taal en ondertiteling vind je op de pagina van de voorstellingen zelf. 

Eten en drinken

Als je daar behoefte aan hebt (om wat voor reden dan ook), kan je als bezoeker iets kleins eten en drank meenemen tijdens de voorstelling. Laat het duidelijk zijn dat we liever geen popcorn fest hebben, en geen morsige theatervloer, dus graag respectvol handelen. Glas, borden en bestek zijn niet toegelaten in de zaal. Voor en na de voorstelling bieden we in de Kaaistudios en De Kriekelaar gratis water aan.