How to Love in Many Ways?

Laat je blik op liefde en lichamelijkheid verruimen. Want het repertoire aan liefdesvormen, -normen, en -verhalen is aan herziening toe.

De Warme Winkel

Lady Chatterley’s Lover

theater

Lady Chatterley’s Lover
Lady Chatterley’s Lover
Kaaistudio's
di 18.10 - wo 19.10.22

Toen de roman Lady Chatterley’s Lover in 1928 verscheen, veroorzaakte dat heel wat ophef. Nu gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze grensverleggende schandaalroman. Schaamteloos wentelen ze zich in genot en nemen ze Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Lígia Soares

Romance

performance

Romance
Romance
Kaaistudio's
wo 09.11 - do 10.11.22

Romance nodigt je uit om de komische spanning en het gevoel van herkenning of afkeer onder de loep te nemen, die ontstaan wanneer we – letterlijk – iemand anders voor ons laten spreken. In een intieme setting laat Lígia Soares met behulp van eenvoudige taal ons nadenken over de manier waarop we als individu denken binnen een groep.

Gérald Kurdian

X! (un opéra fantastique) (18+)

performance

X! (un opéra fantastique)  (18+)
X! (un opéra fantastique)  (18+)
De Kriekelaar
vr 25.11 - za 26.11.22

In de zoektocht om zich van hun mannelijke identiteit te ontdoen, ontmoette Gérald Kurdian tal van flamboyante persoonlijkheden die ‘het politieke’ opnieuw leken uit te vinden. In X! (une opéra fantastique) schetst Kurdian een beeld van hedendaagse militante culturen en brengt tegelijk een koormanifest voor een gevoelige revolutie.

Angélica Liddell / NTGent

Liebestod

theater performance

Liebestod
Liebestod
Théâtre National
wo 18.01 - vr 20.01.23

In de laatste aria van Wagners opera Tristan en Isolde gaat Isolde ‘stervend aan de liefde’ over naar een andere dimensie. Liddell verbindt deze liefde tot de dood met stierenvechten als ultieme vorm van overgave.

Mario José Barrantes Espinoza

El cantar del playo or… a song is a rose is a thorn

theater

El cantar del playo or… a song is a rose is a thorn
El cantar del playo or… a song is a rose is a thorn
De Kriekelaar
za 21.01 - zo 22.01.23

El cantar del playo or... a song is a rose is a thorn is opgevat als songbook waarin Mario Barrantes Espinoza poëzie, dans en muziek combineert, en zo een waar herinneringslandschap weeft. Liedjes, visuele poëzie en een grote dosis melodrama geven uitdrukking aan een persoonlijke zoektocht rond queer seksualiteit en identiteit verteld vanuit het perspectief van een Centraal-Amerikaanse migrant in Europa. 

Benjamin Abel Meirhaeghe

Ode to a Love Lost

dans muziek

Ode to a Love Lost
Ode to a Love Lost
CC De Factorij
vr 03.02.23

Regisseur en countertenor Benjamin Meirhaeghe heeft op korte tijd van zich laten horen als compromisloze maker van hybride voorstellingen waar performance, kostuums, personality, en vele muziekstijlen samen komen. In Ode to a Love Lost staat hij zelf op scène, ditmaal als danser, live begeleid door de Berlijnse singer/songwriter Finn Ronsdorf.