ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
Categories
Seasons

The traumatised body: a practice of listening, processing and remembrance

Atabey Mamasita, Fabián Barba, Moya Michael, Cecilia Lisa Eliceche, Rolando Vazques & guests

conversations
23.04.2023
Kaaistudios
De kunstenaars van het collectief creëren een moment van samenzijn zonder discussie of argumenten, een moment dat helend en integrerend is voor zowel de gasten als de kunstenaars zelf, om met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren, en om herdenking in de praktijk te brengen.

Book launch "Toward a Transindividual Self"

Ana Vujanović & Bojana Cvejić

conversations
20.10.2022
Kaaistudios
Tijdens de boekpresentatie van Toward a Transindividual Self in de Kaaistudio's, nodigen auteurs Ana Vujanović & Bojana Cvejić vier gasten uit. Samen zullen ze het proces van individuatie onderzoeken, dat voorafgaat aan en verder gaat dan het individu, en dat biologische, sociale en technologische condities van wording omvat waarvan het werkelijke potentieel transindividueel is, of meer specifiek, sociale transformatie.

Everybody is in need of care

Chiara Bersani & Giulia Traversi / A Series of More-Than-Human Encounters

conversations
07.06.2023
Online
Kunstenaar Chiara Bersani en curator en producent Giulia Traversi werken al bijna tien jaar samen. Een groot deel van hun tijd brachten ze door met care work op basis van wederzijdse afhankelijkheid. Aan de hand van méér-dan-menselijke en intersectionele feministische opvattingen rond zorg zullen Chiara en Giulia een discussie op gang brengen over de vele vragen die hun gezamenlijke care work heeft opgeroepen.

Suzana Milevska & Myriam Bahaffou

Between Glitter and Compost / A conversation on ecofeminism

conversations
14.10.2022
Kaaistudios
In mei 2021 nodigden we kunsttheoretica en curatrice Suzana Milevska uit voor een online lezing over ecofeministische kunstpraktijken. Deze oktober herneemt ze de lezing, live in Brussel, bijgestaan door onderzoekster en ecofeministisch activiste Myriam Bahaffou. Maak je klaar voor een vruchtbare ecofeministische dialoog tussen twee onderzoekers die de plaats van het vuile, mengsels en hybriditeit naar waarde weten te schatten.