How to Be Many...

Zo klinken de programmalijnen van het Kaaitheater tijdens de eerste maanden van 2023. Ze maken ruimte voor een breed spectrum aan bezoekers, artiesten, verhalen en perspectieven, en doorkruisen de vele buurten en locaties in en rond Brussel. Tijdens de renovatie van ons gebouw aan de Sainctelette Square, schrijven we een nieuw hoofdstuk, met vele stemmen, partners, podia en publieken. 

How to Be Many in the City?

Samen spreken, nadenken en dromen over een rechtvaardige stad waar plaats is voor iedereen. Hoe verbeelden makers en denkers van vandaag de mogelijkheden voor de stad van morgen.

How to Be Many on Earth?

De klimaatproblematiek mag dan wel mainstream geworden zijn, de urgentie is niet verdwenen. Hoe kunnen we op deze planeet samenleven, met respect voor elk levend wezen? 

How to Meet in Many Languages?

Voor de ene is meertaligheid een troef, voor de andere eerder een last. Wat zeker is, het thema beroert vele burgers, ouders, leerkrachten en inspireert kunstenaars. Er gebeurt zo veel tussen de talen en de stilte in. 

How to Tell Many Stories?

Verhalen vertellen is een oeroude traditie die in alle culturen voorkomt. Hoe gaan we inventief om met de ingrediënten van de vertelkunst: stem, rol, taal, beeld én interactie.

How to Love in Many Ways?

Een breder perspectief op liefde en lichamelijkheid. Onze binaire wereld herbekeken via alle mogelijke vormen, normen en verhalen van en over liefde.

How to Be Many in the Future?

Utopie, science fiction of persoonlijk verhaal... Onze kunstenaars putten uit het verleden om op een nieuwe manier de toekomst tegemoet te treden.

How to Connect across Generations?

Verschillende generaties, verschillende wereldbeelden? We zoomen in op de leeftijdsas die zowel door onze samenleving als door interpersoonlijke relaties loopt.  Hoe beïnvloeden we elkaar, waar het schuurt en wat we van elkaar kunnen leren.