VIDEO: Sara Ahmed - Closing the Door

Deze lezing vertrekt vanuit interviews met medewerkers en studenten die binnen universiteiten klachten hebben ingediend over oneerlijke, onrechtvaardige of ongelijke arbeidsomstandigheden en machtsmisbruik zoals seksuele en raciale intimidatie. Sara Ahmed benadert de klacht als een vorm van diversiteitswerk: het gewone en vaak moeizame werk van het proberen om instellingen te veranderen zodat ze zich beter aanpassen. Het indienen van een klacht vereist dat je een institutionele mecanicien wordt: je moet uitzoeken hoe je een klacht door een systeem heen kunt krijgen. Het is vanwege de moeilijkheid om erdoor te komen dat klachten vaak over het systeem gaan. De lezing onderzoekt de betekenis van hoe klachten 'achter gesloten deuren' gebeuren en laat zien hoe deuren vaak gesloten zijn, ook als ze geopend lijken te zijn.

• Sara Ahmed is een onafhankelijk feministisch academica en schrijfster. Haar werk gaat over de werking van macht in het dagelijks leven en institutionele culturen. Ze schreef recent het boek What’s the Use? On the Uses of Use, dat in oktober 2019 door Duke University Press wordt gepubliceerd. Eerdere publicaties zijn Living a Feminist Life (2017), Willful Subjects (2014), On Being Included (2012), The Promise of Happiness (2010), Queer Phenomenology (2006), The Cultural Politics of Emotion (2014, 2004), Strange Encounters (2000) en Differences that Matter (1998).

There's more

Sara Ahmed

Closing the Door: Complaint as Diversity Work

talk

Closing the Door: Complaint as Diversity Work
Closing the Door: Complaint as Diversity Work
Kaaitheater
di 18.02.20

Deze lezing vertrekt vanuit interviews met medewerkers en studenten die binnen universiteiten klachten hebben ingediend over oneerlijke, onrechtvaardige of ongelijke arbeidsomstandigheden en machtsmisbruik zoals seksuele en raciale intimidatie. Het indienen van een klacht vereist dat je een institutionele mecanicien wordt: je moet uitzoeken hoe je een klacht door een systeem heen kunt krijgen. Sara Ahmed benadert de klacht als een vorm van diversiteitswerk: het gewone en vaak moeizame werk van het proberen om instellingen te veranderen.