VIDEO: Justice in a Multispecies world | Voices of the Dunes + roundtable discussion

In de tweede aflevering van A Series of More-Than-Human Encounters nodigen we onderzoekers, activisten en kunstenaars uit in een driedaags programma om de betekenis en het potentieel van gerechtigheid in een postimperialistische wereld met meerdere soorten te verkennen. Moeten we grondrechten toekennen aan dieren en natuurlijke formaties - zoals meren, zeeën, regenwouden en de bodem? Wat kunnen historische, huidige en toekomstige menselijke en meer dan menselijke allianties van verzet ons leren? Hoe is de wereldwijde dekoloniale strijd gerelateerd aan de wereldwijde en lokale strijd voor het leven, de veiligheid en de autonomie van niet-menselijke dieren?

TIJDSSCHEMA
20:00 –  Welkom
20:05 – Animals in a more-than-human legality van Eva Bernet Kempers
20:15 – Voices of the Dunes van The Dunes of Schouwen-Duiveland
20:25 – Is representation enough? van Darko Lagunas
20:35 – Discussie (in het engels) met Eva Bernet Kempers, Darko Lagunas and The Dunes of Schouwen-Duiveland, gemodereerd door Mariska Jung.
21:05 – 21:30 – Q&A met Zoom-publiek

• Eva Bernet Kempers (1993) studeerde culturele antropologie, groene criminologie en omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Ze combineert perspectieven uit verschillende disciplines in haar huidig ​​doctoraatsonderzoek onder auspiciën van de leerstoel Dier & Recht aan de Universiteit Antwerpen.

• Darko Lagunas (1987) is een stadssocioloog en actieonderzoeker die zich bezighoudt met sociaal-milieukwesties. Hij is vooral geïnteresseerd in hoe westerse kennis dualiteiten en suprematie-systemen reproduceert.

There's more

Voices of the Dunes + roundtable discussion

talk debat online

Voices of the Dunes + roundtable discussion
Voices of the Dunes + roundtable discussion
Online
wo 20.01.21

We nodigen onderzoekers, activisten en kunstenaars uit in een driedaags programma om de betekenis en het potentieel van gerechtigheid in een postimperialistische wereld met meerdere soorten te onderzoeken. Moeten we grondrechten toekennen aan dieren en natuurlijke formaties - zoals meren, zeeën, regenwouden en de bodem? Hoe is de wereldwijde dekoloniale strijd gerelateerd aan de wereldwijde en lokale strijd voor het leven, de veiligheid en de autonomie van niet-menselijke dieren?

A Series of More-Than-Human Encounters: Multispecies Justice

A Series of More-Than-Human Encounters:  Multispecies Justice
A Series of More-Than-Human Encounters:  Multispecies Justice

do 21.01.21

In de tweede aflevering van A Series of More-Than-Human Encounters nodigen we onderzoekers, activisten en kunstenaars uit op een driedaags programma om de betekenis en het potentieel van gerechtigheid in een post-imperialistische wereld met meerdere soorten te verkennen. Moeten we grondrechten toekennen aan dieren en natuurlijke formaties - zoals meren, de zeeën, regenwouden en de bodem? Hoe is de wereldwijde dekoloniale strijd gerelateerd aan de wereldwijde en lokale strijd voor het leven, de veiligheid en de autonomie van niet-menselijke dieren?