VIDEO: 10 years De Wereld Morgen | Revolution & Solidarity This Time

Voor hun tiende verjaardag blikt De Wereld Morgen – samen met MENARG – terug op een decennium van opstand en protest, en de rol van solidariteit. Van de Arabische Lente, de Griekse opstanden, de Indignados, de Occupy-bewegingen, tot Black Lives Matters en de inheemse strijd van Canada tot Chili. Al dit verzet spreekt tot onze collectieve verbeelding, al wordt het overschaduwd door de gewelddadige reacties van staats- en wereldmachten.

een gesprek met Miriyam Aouragh, Nadia Fadil, Annie Olaloku-Teriba & Vijay Prashad.
gemodereerd door Omar Jabary Salamanca.

• De Wereld Morgen is een onafhankelijk mediaplatform dat gegroeid is uit Indymedia. In beweging gebracht door een gemeenschappelijke strijd tegen koloniaal kapitalisme, racisme en het patriarchaat, werkt het platform aan een democratische samenleving, bijgestaan door een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten. De Middle East and North Africa Research Group (MENARG) is gevestigd aan de Universiteit Gent en is een toonaangevende onderzoeksgroep voor de studie van politiek, maatschappij, economie en cultuur van het hedendaagse Midden-Oosten en Noord-Afrika en zijn diaspora.

There's more

10 years De Wereld Morgen

Revolution & Solidarity This Time

talk debat online

Revolution & Solidarity This Time
Revolution & Solidarity This Time
Online
wo 13.01.21

Voor hun tiende verjaardag blikt De Wereld Morgen – samen met MENARG – terug op een decennium van opstand en protest, en de rol van solidariteit. Van de Arabische Lente, de Griekse opstanden, de Indignados, de Occupy-bewegingen, tot Black Lives Matters en de inheemse strijd van Canada tot Chili. Hoog tijd om terug te blikken én vooruit te kijken.