431 (Lietje Bauwens & Wouter de Raeve) [NL, BE]

WTC A Love Story – workshops

WTC A Love Story – workshops
WTC A Love Story – workshops

12.02.2020

431 begon aan WTC A Love Story vanuit een interesse in filmmaken als architecturaal hulpmiddel. De dag na de avant-première kun je twee workshops bijwonen die focussen op alternatieve vormen van space-making die voortkwamen uit het productieproces.

10:00 > 13:00 Workshop 1: A coalition of social actors in the Northern Quarter?
Een heterogene groep van sociale en activistische spelers uit de Noordwijk komt samen om na te denken over een gestructureerde en collectieve representatie van hun acties. Dit is een gesloten workshop.

16:00 > 18:00 Workshop 2: Permanent
Hoe kun je de strijd aangaan met gentrificatie? Vertrekkend vanuit de notie van anti-speculatief eigendom, presenteert het Permanent-collectief enkele strategieën voor permanent betaalbare (werk)ruimtes voor kunstenaars en andere precaire groepen. Hoe kunnen kunstenaars hun daadkracht terugwinnen om tot een meer solidaire stad te komen?

Schrijf je in via deraeve.w@gmail.com.

There's more

431 (Lietje Bauwens & Wouter de Raeve)

WTC A Love Story

film

WTC A Love Story
WTC A Love Story
Kaaitheater
di 11.02.20

In 1970 ging de Brusselse Noordwijk tegen de vlakte om plaats te maken voor ‘Little Manhattan’, een modernistische, business georiënteerde droom met twee World Trade Centre torens als haar kroonjuwelen. Dit project faalde en de torens stonden jarenlang grotendeels leeg, tot de eigenaar in 2017 een hernieuwde interesse kreeg in de buurt. Lietje Bauwens en Wouter De Raeve maakten deze veranderingen mee vanaf hun studio op de 25e verdieping van WTC-toren 1 en besloten zich in het debat te mengen door een film te maken met de actoren die een stem claimen in de transitie.