Welkom bij RE:RITE of passage, een aankomstritueel

Welkom bij RE:RITE of passage, een aankomstritueel
Welkom bij RE:RITE of passage, een aankomstritueel

21.03.2018

Nieuwkomer, asielzoeker, student, expat… Iedere ‘aankomer’ heeft zijn eigen achtergrond, ervaringen en had ooit een andere thuis. Maar één iets verbindt ze: de zoektocht naar manieren om in Brussel te wortelen en relaties aan te gaan, met de stad en met elkaar. Hoe zoek je je weg in een nieuwe stad met andere gewoontes en gebruiken? En vooral: zonder je eigen geschiedenis los te laten?

Kaaitheater, Atheneum Brussel en De Veerman nodigen je van harte uit op een aankomstritueel, dat de laatste etappe van het RE:RITE of passage-traject betekent.

Ben jij benieuwd hoe de studenten de deur van Brussel wagenwijd opengooien? Kom dan langs voor een warme kom soep en een even warm welkom. Meer info over het project vind je hier terug. 

Graag een seintje als je erbij bent, via productie@kaaitheater.be

There's more

RE:RITE OF PASSAGE

Welkom in Brussel!

RE:RITE OF PASSAGE
RE:RITE OF PASSAGE

Wanted

vr 16.02.18

Nieuwkomer, asielzoeker, student, expat… Iedere ‘aankomer’ heeft zijn eigen achtergrond, ervaringen en had ooit een andere thuis. Maar één iets verbindt ze: de zoektocht naar manieren om in Brussel te wortelen en relaties aan te gaan, met de stad en met elkaar. Hoe zoek je je weg in een nieuwe stad met andere gewoontes en gebruiken? En vooral: zonder je eigen geschiedenis los te laten? Het Kaaitheater zoekt enthousiaste jongeren die met verschillende kunstenaars aan de slag wil gaan rond nieuwe aankomstrituelen. Samen denk je na over leven in een gedeelde stad, met de kracht van oude en nieuwe rituelen. Klassieke labels vliegen overboord en al experimenterend ontwikkel je een ritueel dat iedereen verbindt. Een manier om het oude achter te laten en het nieuwe in te zetten.